Ικανοποίηση και δικαίωση Πολάκη για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του Πλατανιά

ικανοποίηση-και-δικαίωση-πολάκη-για-τ-993997

Με αισθήματα βαθιάς ικανοποίησης και δικαίωσης πληροφορήθηκα την δημοπράτηση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά, που παρά την καθυστέρηση επιτέλους μπήκε στην τελική τροχιά υλοποίησης του. Ένα ακόμα οραματικό έργο που λύνει το μεγάλο κενό σε επίπεδο Α’βάθμιας φροντίδας Υγείας του Δήμου Πλατανιά και είναι αποτέλεσμα στοχευμένων, συντονισμένων και πολυεπίπεδων ενεργειών που έγιναν επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκεκριμένη δημοπράτηση αφορά στην ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το Π.Π.Ι και συμπεριλαμβάνει και τον ηλεκτρο-μηχανολογικό εξοπλισμό του, έργο προϋπολογισμού 882.0000 €. Ωστόσο το συνολικό έργο μαζί με τον ιατρο-τεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό καθώς και τον εξοπλισμό πληροφορικής είναι προϋπολογισμού 1.134.996,68 €, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 στο οποίο το εντάξαμε λίγο πριν τις εκλογές του 2019.

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δήμου Πλατανιά, που είχε ξεκινήσει ενέργειες από το 2011. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας,προτεραιοποιήθηκε στον συνολικό σχεδιασμό μας για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα και καταφέραμε να το ξεμπλοκάρουμε από μια σειρά γραφειοκρατικών και άλλων αγκυλώσεων. Προχωρήσαμε στην σύσταση του Οργανισμού του, και στην έγκριση σκοπιμότητας έπειτα από την κατάθεση του φακέλου μελετών που κατέθεσε στην Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Επειδή πάντα πίσω από τα έργα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και άπειρες εργατοώρες για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα αισθάνομαι την ανάγκη δημόσια να ευχαριστήσω όλους όσους συνετέλεσαν με αφοσίωση στον τελικό στόχο.Συγκεκριμένα ευχαριστώ την απελθούσα Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης καθώς και όλες τις Διευθύνσεις της που δούλεψαν επί μακρόν και κατάφεραν να επιλύσουν μια σειρά από συνεχώς ανακύπτοντα προβλήματα, με προεξάρχουσα την Διεύθυνση Τεχνικών έργων.Τον Περιφερειάρχη Κρήτης ΣταύροΑρναουτάκη και τον Δήμαρχο ΠλατανιάΓιάννη Μαλανδράκη, με τους οποίους συνεργαστήκαμε με τρόπο συντονισμένο και αποτελεσματικό. Τους συνεργάτες μου και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες στο Υπουργείο.

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο είναι ένα ακόμα έργο στην Κρήτη που άφησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την Υγειονομική θωράκιση του Νησιού στο πλαίσιο της πολιτικής της για την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και την πρόσβαση όλων ανεξαρτήτως των πολιτών σε αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook