Ικανοποίηση για τη συμφωνία Δήμου Χανίων – ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων

ικανοποίηση-για-τη-συμφωνία-δήμου-χαν-1119826

Ανακοίνωση με την οποία δηλώνει την ικανοποίησή του για τη συμφωνία με τον Δήμο Χανίων για τις θέσεις στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στην πόλη, εξέδωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης.

Η συμφωνία είχε επιτευχθεί στις 20 Μαΐου:

«Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης με τον Δήμο Χανίων και στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το θέμα των θέσεων επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών των τουριστικών λεωφορείων καθώς και των θέσεων στάθμευσης αυτών, επετεύχθη οριστική συμφωνία κατά την τελευταία συνάντηση στις 20/5.

Από την πρώτη κιόλας συνάντηση, ο Σύλλογος μας είχε δηλώσει στον Δήμαρχο, την αντίθεση του στον σχεδιασμό του Δήμου, εστιάζοντας το πρόβλημα τόσο στο γεγονός των ανεπαρκών θέσεων επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών όσο και στην συνεχιζόμενη εναλλαγή των σημείων στάσης και στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων.

Μετά από επιστολή – αίτημα του Συλλόγου μας ενεργοποιήθηκε διαμεσολαβητική προσπάθεια του Επιμελητηρίου Χανίων μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε ευρύς διάλογος σε σύσκεψη εργασίας με όλους τους συναρμόδιους φορείς (Ένωση Ξενοδόχων, Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Δυτικής Κρήτης, Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Σύλλογος Καταστηματαρχών Παλαιάς Πόλης κ.α.) με τους οποίους διαμορφώθηκε κοινός τόπος σχετικά με την «έξυπνη» και ποιοτική εξυπηρέτηση των χιλιάδων τουριστών – επισκεπτών της Πόλης μας.

Αναγνωρίζουμε την εποικοδομητική στάση της Δημοτικής Αρχής των Χανίων, η οποία αποδέχτηκε να παραχωρήσει μια επιπλέον θέση επιβίβασης / αποβίβασης (meeting point) σε κάθε σημείο της αρχικής πρότασης, συν άλλη μια θέση στο κέντρο η οποία δεν έχει ακόμα οριστεί και η οποία χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης εκ μέρους του Συλλόγου μας. Θεωρούμε ακόμη, σημαντική την δέσμευση του Δημάρχου, να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι δεν είναι λειτουργικός.

Θα πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά το Επιμελητήριο Χανίων και την διοίκηση αυτού για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξε σε ένα σημαντικό πρόβλημα του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων στα Χανιά του οποίου η επίλυση θα βοηθήσει συνολικά την ισόρροπη οικονομική δραστηριότητα της πόλης μας τόσο σε επίπεδο ποιοτικής εξυπηρέτησης των επισκεπτών της αλλά και στην εξασφάλιση του μέγιστου χρόνου εμπορικής κατανάλωσης στην Αγορά της.

Τέλος, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε και όλους τους συναρμόδιους φορείς του Τουρισμού και του Εμπορίου της πόλης μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν δημιουργικά στο ενωτικό κάλεσμα διαλόγου και συνεργασίας εκ μέρους του Συλλόγου μας.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook