Ηφαίστειο Σαντορίνης: Η αναπαράσταση της έκρηξης από ψηλά – Τα εντυπωσιακά πλάνα

ηφαίστειο-σαντορίνης-η-αναπαράσταση-1776138

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης αποτελεί το σήμα κατατεθέν του πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων και αποτελεί έναν από τους βασικούς πόλους έλξης των χιλιάδων τουριστών που καταφθάνουν κάθε χρόνο στον μαγικό τόπο της χώρας μας.

Η ομάδα Up Stories αποφάσισε να αναβιώσει ένα τρομακτικό γεγονός. Την έκρηξη του εμβληματικού ηφαιστείου της Σαντορίνης. Και το έκανε με έναν πολύ εντυπωσιακό τρόπο.

Το Up Stories τοποθέτησε ειδικά εκρηκτικά και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και αποτύπωσε σε βίντεο την αναπαράταση της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

Μάλιστα σε πλάνα που τραβήχτηκαν από ψηλά.

Ο ουρανός της Σαντορίνης γέμισε με χρώματα από τα χιλιάδες βεγγαλικά και φωτοβολίδες της Up Stories και το θέαμα ήταν καθηλωτικό.

 

Χιλιάδες επισκέπτες παρακολούθησαν το μοναδικό αυτό θέαμα, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Καμμένη πριν δυο εβδομάδες και προκάλεσε δέος.

Η τεράστια έκρηξη

Η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης έγινε πριν 3.600 χρόνια και θεωρείται κοσμοϊστορικό γεγονός. Η έκρηξη έκοψε και βύθισε ένα μεγάλο κομμάτι του νησιού (εκεί όπου βρίσκεται σήμερα η Καλντέρα). Μάλιστα επιστήμονες θεωρούν ότι η έκρηξη αυτή ήταν η αιτία της εξαφάνισης του Μινωικού Πολιτισμού στην Κρήτη.

Μέρος του ίδιου ηφαιστειακού συστήματος της Σαντορίνης αποτελεί το Κολούμπο, το πιο ενεργό υποθαλάσσιο, και δυνητικά επικίνδυνο, ηφαίστειο της Ανατολικής Μεσογείου. Βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαντορίνης και αποτελεί μέρος του ίδιου ηφαιστειακού συστήματος.

Στις 9 Ιουλίου 1956 το ηφαίστειο βρυχήθηκε και πάλι με τεράστιο τρόπο και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο νησί.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook