Ιερώνυμος: Ψάχνουν να βρουν πώς κόλλησε κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος

ιερώνυμος-ψάχνουν-να-βρουν-πώς-κόλλησ-1137176

Στον «Ευαγγελισμό» μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού καθώς βρέθηκε θετικός στον ιό.

«Τα πράγματα είναι πολύ καλά. Αποφασίστηκε ουσιαστικά από τους θεράποντες ιατρούς του αρχιεπισκόπου με τη συνδρομή και του κ. Τσιόδρα, να εισαχθεί ο αρχιεπίσκοπος σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” σε απλή μονάδα Covid, για καθαρά προληπτικούς λόγους. Τα συμπτώματα που έχει παρουσιάσει είναι πολύ ήπια και η κατάστασή του είναι πολύ καλή», ανέφερε ο κ. Κονιδάρης. Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος λίγο μετά την εισαγωγή του στον Ευαγγελισμό, εισήχθη προληπτικά σε ΜΑΘ.

«Υπεβλήθη στις τρίτες μοριακές εξετάσεις το βράδυ της Δευτέρας, πήρε τα αποτελέσματα την Τρίτη και αποφασίστηκε εχθές η εισαγωγή του καθώς παρουσίασε ένα πυρετό 37,7. Εκρίθη σκόπιμο να κινηθούμε προληπτικά για αυτό έγινε η εισαγωγή σήμερα το πρωί. Δεν είχε συμπτώματα τη Δευτέρα, έκανε τις προγραμματισμένες μοριακές εξετάσεις, το απόγευμα παρουσίασε μία μικρή κόπωση. Πριν δει τον πρωθυπουργό είχε υποβληθεί και σε ταχείες και σε μοριακές εξετάσεις και είχε βρεθεί αρνητικός. Όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του το τελευταίο 48ωρο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σε ερώτηση για το πως κόλλησε τον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος, ο κ. Κονιδάρης απάντησε: «Αυτό πραγματικά δεν μπορεί να το εικάσει κανένας γιατί στις πρώτες ταχείες και μοριακές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, υπεβλήθη αμέσως μετά το πέρας των συνεδριάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου. Σε αυτές τις εξετάσεις είχε βρεθεί αρνητικός. Ομοίως αρνητικός είχε βρεθεί και στις ταχείες και στις μοριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε πριν τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Είναι προφανές, δεν μπορώ να το ξέρω και δεν το ξέρει υποθέτω και ο ίδιος ότι ήρθε σε επαφή με κάποιο κρούσμα πιθανότατα μέσα στο σαββατοκύριακο».

«Προφανώς έχουν γίνει τα πάντα που πρέπει να γίνουν σε όλες τις επαφές του», συνέχισε ο κ. Κονιδάρης σχετικά με τις ιχνηλατήσεις. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κονιδάρης είπε: «Βεβαίως φορούσαν μάσκες στην Ιερά Σύνοδο».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook