Ίδρυση Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων σε Ασή Γωνιά και Σφακιά προτείνει ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

ίδρυση-εθελοντικών-πυροσβεστικών-κλ-1220423

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βρυσών πραγματοποίησε ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κρήτης και Ειδικός Σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή του απ’ την διοίκηση και τα στελέχη της υπηρεσίας για την ετοιμότητα κατά τη νέα αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε την 1η Μαΐου, καθώς και η συζήτηση για την ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου να ιδρυθούν νέα εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια στην ευρύτερη περιοχή.

«Τα αποτελέσματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο ήταν εξαιρετικά, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή δουλεία που γίνεται στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Είμαι πεπεισμένος ότι το ίδιο θα συμβεί και φέτος.

Με τον διοικητή της Π.Υ. Βρυσών, Αντιπύραρχο κ. Ξενοφώντα Τσιλιμιγκάκη και τον υποδιοικητή, Επιπυραγό κ. Αργυρόπουλο Σωτήριο είχαμε μια εκτενή συζήτηση για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών αλλά και άλλων περιστατικών που χρήζουν παρέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Δεσμεύτηκα να συμβάλω, όπου μου ζητηθεί, ώστε να συνεχίσει η Υπηρεσία να λειτουργεί απρόσκοπτα και αποτελεσματικά.

Στη συνέχεια πρότεινα στον κ. Διοικητή την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη σύνταξη φακέλου ίδρυσης 2 Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων στην Ασή Γωνιά και την Χώρα Σφακίων, σε συνεργασία με τους Δήμους Αποκορώνου και Σφακίων. Η απόσταση των περιοχών αυτών, απ’ τις Βρύσες και το κλιμάκιο της Ανώπολης, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο ανάγλυφο τους, καθιστούν δύσκολη και χρονοβόρα την παρέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η ίδρυση νέων Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων στις άνω περιοχές, λοιπόν, θα μειώσει τον χρόνο παρέμβασης δίνοντας καλύτερα αποτελέσματα.» ανέφερε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Πριν αποχωρήσει, ο κ. Μαρκογιαννάκης συνομίλησε με το σύνολο των πυροσβεστών που βρισκόταν στην υπηρεσία, και τους ευχήθηκε καλή κι ασφαλή αντιπυρική περίοδο, με όσο το δυνατόν λιγότερες πυρκαγιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook