Ιδρώτας και σπυράκια: Πώς θα απαλλαγείς με τις συμβουλές του δερματολόγου

ιδρώτας-και-σπυράκια-πώς-θα-απαλλαγεί-1221804

Ο υδράργυρος αρχίζει να ανεβαίνει, με την παραμικρή κίνηση ιδρώνεις και στην επιδερμίδα σου εμφανίζονται μικρά, ενοχλητικά, κόκκινα σπυράκια. Ο δερματολόγος κ. Αντώνης Σερέτης μοιράζεται μαζί σου κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγείς απ’ όλα αυτά μια και καλή!

Οι αιτίες

Ο ερεθισμός στην επιδερμίδα εμφανίζεται συνήθως όταν οι πόροι φράζουν. Συγκεκριμένα, όταν ο ιδρώτας εγκλωβίζεται στους πόρους, η επιδερμίδα δεν μπορεί να αναπνεύσει και αντιδρά, εκδηλώνοντας μικρά σπυράκια τα οποία συχνά συνοδεύονται από ελαφρύ πρήξιμο και φαγούρα. Όσο για τις αιτίες, η χρήση των στενών ρούχων θεωρείται η πρωταρχική υπεύθυνη με τη ζέστη και την υγρασία να ακολουθούν.

Τι να προσέξεις

Η επιδερμίδα σου έχει προσβληθεί από τη ζέστη και αντιδρά με αυτό τον τρόπο ο οποίος μάλιστα μοιάζει με αλλεργική αντίδραση, αν: – Νιώθεις δυσανεξία (ενόχληση) και φαγούρα στην περιοχή σαν να σε τσίμπησε έντομο. – Εμφανιστούν πολλά μικρά σπυράκια σε σημεία όπως κάτω από τη μασχάλη και το στήθος και σε περιοχές που τα ρούχα τρίβονται με το δέρμα.

 

Οι λύσεις

Μην ξύνεις ή μην τρίβεις την περιοχή, γιατί θα επιδεινώσεις τον ερεθισμό.

Άλειψε μια κρέμα με πανθενόλη ή καταπραϋντική αλόη.

Το ταλκ θα αμβλύνει την αίσθηση φαγούρας και θα συμβάλλει ώστε να διατηρηθεί στεγνή η επιδερμίδα σου.

Απόφυγε τις λιπαρές κρέμες, καθώς αυτές επιδεινώνουν την κατάσταση. Προτίμησε ένα απαλό ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος.

Προτίμησε να φοράς ανάλαφρα ρούχα όταν γυμνάζεσαι: επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει.

Προσπάθησε να μένεις σε κλιματιζόμενους χώρους τις ημέρες που η ατμόσφαιρα είναι ξηρή.

Λύσεις δροσιάς

«Κάθε φορά που νιώθεις να ιδρώνεις, κάνε ένα ντους, κολύμπησε στη θάλασσα, κάθισε μπροστά στον ανεμιστήρα ή αναζήτησε κάποιον τρόπο να δροσιστείς και να μειώσεις τη θερμοκρασία του σώματός σου» προτείνει ο δερματολόγος κ. Σερέτης.

Προσοχή

Οι ερεθισμοί της επιδερμίδας μπορεί να είναι ενοχλητικοί, όμως συνήθως δεν αποτελούν λόγο ιδιαίτερης ανησυχίας. Εάν ωστόσο παρουσιάζονται όλο και πιο συχνά, θα πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό σου. «Το γεγονός ότι συνεχίζουν να εμφανίζονται, παρότι λαμβάνεις τα αναγκαία μέτρα, σημαίνει ότι ενδεχομένως πρόκειται για κάτι άλλο όπως αλλεργία» εξηγεί ο κ. Σερέτης.

shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook