Ιδρώτας: Εύκολα κόλπα για να τον αφαιρέσετε από τα ρούχα

ιδρώτας-εύκολα-κόλπα-για-να-τον-αφαιρέ-1537022

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν ακούμε τη λέξη ιδρώτας, μας έρχεται στο μυαλό οι κηλίδες που δημιουργούνται. Αναμφισβήτητα, καταστρέφουν κάθε ύφασμα και έχουν χαρακτηριστική δυσάρεστη οσμή. Για το λόγο αυτό, συχνά, τα ρούχα σας αχρηστεύονται και αναγκάζεστε να τα πετάξετε. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζετε κάποια κόλπα για να αφαιρέσετε τους λεκέδες ιδρώτα από τα ρούχα.

Ωστόσο, δεν είναι ανάγκη να πάρετε δραστικά μέτρα με την πρώτη, χωρίς πρώτα να δοκιμάσετε κάποιο από τα ακόλουθα κόλπα αφαίρεσης των λεκέδων ιδρώτα από τα ρούχα σας. Στόχος είναι να ξεφορτωθείτε τόσο την άσχημη εμφάνιση όσο και τη δυσάρεστη μυρωδιά, ώστε να εξακολουθήσετε να χρησιμοποιείτε τα ρούχα σας για όσο εσείς θέλετε, αναφέρει το housewifehowtos.com

Ο ιδρώτας μπορεί να παρατηρηθεί παντού. Οι πιο συνηθισμένες περιοχές είναι κάτω από τη μασχάλη, στο γιακά και στην πλάτη. Οι λεκέδες από ιδρώτα στην περιοχή της μασχάλης είναι πιο εμφανείς εξαιτίας των βακτηρίων που υπάρχουν στις μασχάλες. Αυτά τα βακτήρια αντιδρούν με τις πρωτεϊνες που υπάρχουν στον ιδρώτα και δημιουργούν μία έντονη οσμή.

Ιδρώτας: Εύκολα κόλπα για να τον αφαιρέσετε από τα ρούχα

Η απομάκρυνση λεκέδων από ιδρώτα πάνω σε πουκάμισα δεν είναι δύσκολη. Να τι πρέπει να κάνετε σε μία τέτοια περίπτωση.

  • Ελέγξτε την ετικέτα του ενδύματος για να διαπιστώσετε αν το πουκάμισο μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο
  • Επιλέξτε ένα απορρυπαντικόρ ρούχων
  • Εφαρμόστε το απορρυπαντικόπάνω στον λεκέ
  • Πλύνετε στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, που ενδείκνυται για το ύφασμα
  • Ελέξτε αν ο λεκές απομακρύνθηκε

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε οποιοδήποτε λεκέ από ιδρώτα, ρίξτε μία ματιά στην ετικέτα του ενδύματος, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το ρούχο είναι κατάλληλο για πλύση.

Φροντίδα πριν το πλύσιμο

Αν αντιλφθείτε κάποιον λεκέ από ιδρώτα, ενεργείστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Εφαρμόστε το επιλεγμένο σας απορρυπαντικό απευθείας πάνω στον λεκέ και αφήστε για 10 λεπτά περίπου, προκειμένου το απορρυπαντικό να εισχωρήσει στις ίνες του υφάσματος. Αν ο λεκές παραμένει, μουλιάστε το πουκάμισο σε ζεστό νερό μαζί με απορρυπαντικό

Πλύνετε και ξεβγάλτε

Σε αντίθεση με άλλους λεκέδες, δεν πρέπει να ξεβγάλετε το απορρυπαντικό από το ρούχο πριν το τοποθετήσετε μέσα στο πλυντήριο. Πλύντε στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία που ενδείκνυται για το ύφασμα με βάση την ετικέτα του ενδύματος.

Ελέγξτε το λεκέ μετά το πλύσιμο

Όταν ολοκληρωθεί το πλύσιμο, ελέγξτε αν ο κίτρινος λεκές παραμένει. Σε περίπτωση που δεν έχει αφαιρεθεί, μην τοποθετήσετε το ρούχο στο στεγνωστήριο, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να σταθεροποιήσει τον λεκέ και να τον κάνει μόνιμο. Αντίθετα, επαναλάβετε την προ-φροντίδα και τα βήματα πλυσίματος.

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από τα άσπρα ρούχα

Οι κίτρινοι λεκέδες πάνω στα άσπρα ρούχα ξεχωρίζουν και γίνονται άμεσα ορατοί. Επομένως, είναι σημαντικό να τους απομακρύνετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Επιλέγξτε ένα απορρυπαντικό που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη βρωμιά και τη σκόνη πάνω στα άσπρα ρούχα.

Μαγειρική σόδα, υπεροξείδιο και νερό: Ανακατέψτε τα συστατικά σε αναλογία 1: 1: 2 και απλώστε το διάλυμα στον λεκέ τρίβοντας με ένα σφουγγάρι ή πετσέτα. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε καλά τη λεκιασμένη περιοχή με μια παλιά οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε τον λεκέ και μετά πλύνετε ως συνήθως. Δοκιμάστε αυτήν τη μέθοδο αφαίρεσης λεκέδων σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή υφάσματος πριν τον καθαρίσετε.

Χρωματιστά vs άσπρα ρούχα: Απομάκρυνση λεκέ από ιδρώτα

Να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε φυσικές ή χειροποίητες λύσεις στα χρωματιστά ρούχα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν φθορά στις ίνες ή να αλλοιώσουν το χρώμα. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό για την απομάκρυνση των λεκέδων.

Απομάκρυνση λεκέδων από ιδρώτα από ειδικά υφάσματα

Στην περίπτωση που θέλετε να απαλλαγείτε από τους λεκέδες από ιδρώτα που υπάρχουν σταεούχα σας, δώστε έμφαση στο είδος του υφάσματος από το οποίο είναι φτιαγμένο το πουκάμισο. Κάποια υφάσματα, όπως τζιν, λινό, πολυεστέρας και βαμβακερά είναι ανθεκτικά και μπορούν να αντέξουν τις δυνατές περιστροφές του πλυντηρίου. Άλλα υφάσματα, όπως μετάξι και μάλλινα μπορεί να υποστούν φθορά κατά το πλύσιμο στο πλυντήριο. Αυτά τα ευαίσθητα υφάσματα είναι καλύτερο να πλένονται στο χέρι.

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στην ετικέτα του ενδύματος και πάντα να δοκιμάζετε σε μία μη ορατή επιφάνεια του υφάσματος.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ιδρώσετε κάποια στιγμή. Για το λόγο αυτό βεβαιωθείτε ότι ξέρετε πώς θα το διαχειριστείτε. Ακολουθήστε αυτά τα tips, προκειμένου να απαλλαγείτε από τα αποκρουστικά κίτρινα σημάδια πάνω στα ρούχα σας.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook