Ιδομενέας Αβραμάκης: Ο Κρητικός μαραθωνοδρόμος… ξυπόλυτος στα χιόνια! | Video

Είναι γνωστός και πολύ αγαπητός. Ο Ιδομενέας Αβραμάκης είναι ένας άνθρωπος όλο ζωή, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σταθερά στον Κλασικό Μαραθώνιος της Αθήνας (δες ΕΔΩ) αλλά και σε άλλους Μαραθώνιους δρόμους σε όλο τον κόσμο (ΕΔΩ).

Χαρακτηριστικό του είναι η πανοπλία που φορά όσο τρέχει, αλλά και το γεγονός ότι τρέχει ξυπόλυτος. Και αν αυτό συνέβαινε μέχρι τώρα σε κανονικές συνθήκες, φέτος ο Ιδομενέας αποφάσισε να το κάνει πιο δύσκολο, καθώς έβγαλε τα παπούτσια και έτρεξε πάνω στο χιόνι!

Όπως γράφει ο Νίκος Σαράντος ο οποίος τον “πέτυχε” να τρέχει:

“Μια απρόσμενη έκπληξη με περίμενε πριν μερικές μέρες που βρέθηκα στον χιονισμένο Ψηλορείτη. Καθώς είχα πάρει τον δρόμο της επιστροφής δεν πίστευα στα μάτια μου όταν απέναντι μου αντίκρισα έναν άνθρωπο που έτρεχε ξυπόλυτος στα χιόνια.
Αμέσως επιστράτευσα τον εξοπλισμό μου και δεν έχασα την ευκαιρία να του μιλήσω και να μάθω την ιστορία του.

Ήταν ο Ιδομενέας, ένας άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια και δίψα για την ζωή και την φύση.
Όπως μου είπε είναι μαραθωνοδρόμος και τα τελευταία δώδεκα χρόνια πέταξε τα παπούτσια μετά από μια περιπέτεια υγείας που είχε. Τον θεωρούσαν νεκρό, ότι δεν θα τα κατάφερνε.

Εκείνος όμως βγήκε νικητής και ξαναγεννημένος όπως χαρακτηριστικά λέει. ”ήμουν νεκρός και ξαναγεννήθηκα, πέταξα τα παπούτσια και τρέχω ξυπόλυτος για να νιώθω όσο γίνεται πιο κοντά στην φύση”

Το μήνυμα που στέλνει είναι ” πετάξτε τα παπούτσια και βγείτε να περπατήσετε και να τρέξετε ξυπόλητοι για να νιώσετε κοντά στην φύση”

Όσο για το κρύο και τα χιόνια δεν τον επηρεάζουν ούτε του είναι εμπόδιο για χαρεί την προπόνηση του στον πανέμορφο χιονισμένο Ψηλορείτη.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ