Ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού από την Περιφέρεια Κρήτης

ηχηρό-μήνυμα-για-την-πρόληψη-του-καρκί-1127713

«Είναι στο Χέρι Μου», «Με την πρόληψη νικούμε τον καρκίνο, είναι η καλύτερη θεραπεία, σώζουμε ζωές», είναι τα συνθήματα ευαισθητοποίησης πού εξέπεμψαν χθες το βράδυ γυναίκες, φορείς, εθελοντές, στην εκδήλωση φωταγώγησης “Ρόζ” χρώματος του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης καμπάνιας πρόληψης που υλοποιεί η Περιφέρεια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον σύλλογο «Ευ ζω με τον καρκίνο». Παράλληλα στον ίδιο χώρο η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας δεχόταν για μαστογραφίες γυναίκες που έδιναν έμπρακτα το

μήνυμα της πρόληψης, ενώ με την φωταγώγηση του κτιρίου παιδιά-μαθητές της σχολής της Κατερίνας Καργάκη παρουσίασαν εντυπωσιακά δρώμενα δίνοντας μέσω του χορού, της άσκησης του σώματος και της μουσικής το δικό τους μήνυμα στον αγώνα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη.

Με αφορμή την συνεχιζόμενης καμπάνια πρόληψης και την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος-υπεύθυνος των κινητών μονάδων πρόληψης της Περιφέρειας Γιώργος Πιτσούλης, δήλωσε ότι, η πρόληψη σώζει ζωές και ότι η Περιφέρεια Κρήτης προωθεί και κάνει πράξη 12 μήνες τον χρόνο την ευαισθητοποίηση για πρόληψη μέσω στοχευμένων δράσεων και συνεργασιών της με έμφαση τις κινητές μονάδες πρόληψης που οργώνουν με επιτυχία την Κρήτη έχοντες μεγάλη κοινωνική ανταπόκριση.

Ειδικότερα ο κ. Πιτσούλης, είπε: «Με συνοδοιπόρους και συμμάχους τις γυναίκες που συμμετέχουν στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας, με σημαντικούς συνεργάτες συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις που μάχονται τον καρκίνο, αλλά και με την πολύτιμη υποστήριξη των γιατρών που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες μας, στείλαμε και στέλνουμε ένα διαρκές και δυνατό μήνυμα:

«ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ!».

Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού μας αφορά όλους. Δώδεκα μήνες το χρόνο, σε καθημερινή βάση απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας στις γυναίκες της Κρήτης.

Το δικαίωμα στη ζωή, προϋποθέτει και την πρόληψη, την ενημέρωση, την επαγρύπνηση. Για όλους μας ο αγώνας αυτός είναι ένα βήμα προς το αύριο. Μια φλόγα αναμμένη για όλες τις γυναίκες, μια φλόγα ελπίδας και επαγρύπνησης.»

Παράλληλα ο κ. Πιτσούλης ευχαρίστησε θερμά τους συνδιοργανωτές, τους εθελοντές, τους παριστάμενους θεσμικούς εκπροσώπους, τα παιδιά, την σχολή χορού arte ballet και όλους τους συμμετέχοντες στην επιτυχημένη εκδήλωση.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του συλλόγου “Ευ Ζω με τον καρκίνο” Καίτη Κουναλάκη σε δήλωση της ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια για την συνεργασία και συνδιοργάνωση της επιτυχημένης εκδήλωσης όπου -όπως είπε- όλοι μαζί, οργανωτές, φορείς, συμμετέχοντες, παιδιά δώσαμε ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου.

Παρόντες στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης συμμετέχοντας στην ενίσχυση του κοινωνικού μηνύματος, ήταν θεσμικοί εκπρόσωποι, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Λάμπρος Βαμβακάς, Κώστας Φασουλάκης, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί σύμβουλοι, Γιώργος Πιτσούλης, Γεωργία Μηλάκη, Ειρήνη Χουδετσανάκη, Βαγγέλης Ζάχαρης, Σταύρος Τζεδάκης, η Αντιδήμαρχος

Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη, το Δ.Σ του συλλόγου Ευ Ζω με τον καρκίνο, εκπρόσωποι άλλων συλλόγων, εθελοντές και πολίτες.

zarpanews.gr

One thought on “Ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού από την Περιφέρεια Κρήτης

  1. Παρακαλώ να γίνει ανάλογη διοργάνωση για τον ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ!!!
    Φωτίζουμε γαλάζιο και ξανά το «Είναι στο Χέρι Μου» μια και είναι 1000% ποιο ταιριαστό σύνθημα για τον καρκίνο του προστάτη.
    Λεμε ΟΧΙ στον σεξισμό των καρκίνων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook