Ιατρικός Σύλλογος Χανίων: «Ο εμβολιασμός είναι πράξη ευθύνης»

ιατρικός-σύλλογος-χανίων-ο-εμβολιασ-1291395

Ανακοίνωση με την οποία προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων:

«Εν όψει της γενικής επιδημιολογικής κατάστασης και της επέλασης του 4ου κύματος της πανδημίας είναι πλέον εμφανές ότι η οποιαδήποτε επιχειρηματολογία κατά του εμβολιασμού έναντι της COVID-19 αφενός στερείται σοβαρότητας και αφετέρου θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!

Γι΄αυτό το λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων συνιστά:

1. Όσοι συμπολίτες έως σήμερα παραμένουν ανεμβολίαστοι να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό για COVID-19, εφόσον δεν έχουν σοβαρό ιατρικό πρόβλημα που να μην το επιτρέπει. Μπορούν να κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας http://www.emvolio.gov.gr ή με την βοήθεια του προσωπικού ιατρού ή του φαρμακοποιού τους. Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού ,τόσο μεγαλύτερη η ασφάλεια και προστασία όλων μας ενάντια στην COVID-19.

2. Oι συμπολίτες που βρίσκονται στις ομάδες για τις οποίες προβλέπεται 3. δόση ( αναμνηστική ) για την ενίσχυση του επιπέδου ανοσίας τους , να σπεύσουν να την κάνουν.

3. Όλοι μας, ανεξαιρέτως εμβολιαστικού στάτους, οφείλουμε για την προστασία τόσο του εαυτού μας, όσο και του περιβάλλοντός μας να τηρούμε πιστά τα μέτρα προστασίας ( μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις,κλπ ).

4. Έγκυρα Rapid -test για όσους υποχρεούνται να τα κάνουν θεωρούνται όσα γίνονται με ρινικό επίχρισμα και πρέπει να γίνονται από κατάλληλα εκπαιδευμένο υγειονομικό προσωπικό, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία (ιατροί, νοσηλευτές,φαρμακοποιοί) καθώς και σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους. Επίσης το αποτέλεσμα πρέπει να δηλώνεται στο Μητρώο ασθενών COVID-19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από αυτόν που το διενήργησε. Τα Self- test η τεστ σάλιου δεν αντικαθιστούν τα Rapid-test!!!

5. Για όσους συμπολίτες συνιστάται αντιγριπικός ή άλλος προληπτικός εμβολιασμός να σπεύσουν να τον διενεργήσουν. Επειδή η υγεία μας είναι ύψιστο αγαθό έχουμε την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας να την προστατεύουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Ο Εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων προστασίας είναι πράξη ευθύνης για την προστασία της Υγείας και της Ζωής!!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook