Ιαπωνία προς Κίνα: «Σταματήστε τα πρωκτικά τεστ στους πολίτες μας, προκαλούν ψυχολογικό πόνο»

ιαπωνία-προς-κίνα-σταματήστε-τα-πρωκ-1185800

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ζητά από την Κίνα να σταματήσει τα πρωκτικά τεστ κορονοϊού σε όσους από τους πολίτες της εισέρχονται στην χώρα.

Η Κίνα, που έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να θέσει την πανδημία υπό έλεγχο, ξεκίνησε τα πρωκτικά τεστ τον Ιανουάριο, ωστόσο η πρακτική αυτή έχει ήδη προκαλέσει πολλές διαμαρτυρίες.

Μάλιστα, το σκάνδαλο κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων αποκάλυψαν πως διπλωμάτες από τις ΗΠΑ παραπονέθηκαν για την διαδικασία, με την κινεζική κυβέρνηση να αρνείται κατηγορηματικά ότι ζήτησε από τους Αμερικανούς διπλωμάτες να υποβληθούν σε πρωκτικά τεστ.

Αντίστοιχα παράπονα φαίνεται ότι έχουν εκφράσει αρκετοί Ιάπωνες, στην πρεσβεία τους στην Κίνα.

«Μερικοί πολίτες της Ιαπωνίας κατήγγειλαν στην πρεσβεία μας στην Κίνα ότι τους έγιναν πρωκτικά τεστ για κορονοϊό, τα οποία τους προκάλεσαν σημαντικό ψυχολογικό πόνο», δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Προεδρίας Katsunobu Katο.

Όταν αρχικά κυκλοφόρησαν, τα κινεζικά μέσα μετέδιδαν πως τα πρωκτικά τεστ, τα οποία αποτελούνται από έναν στυλεό 3 έως 5 εκατοστών από βαμβάκι που εισέρχεται στον πρωκτό και περιστρέφεται, «είναι αμφιλεγόμενα μεταξύ των ειδικών». Αρκετοί ήταν και οι επιστήμονες που τα χαρακτήριζαν ως λιγότερο αποτελεσματικά σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα τεστ.

Τελικά όμως, ορισμένοι ειδικοί στην Κίνα υποστήριξαν ότι τα εν λόγω τεστ είναι πιο αποτελεσματικά στην ανίχνευση του ιού και έτσι μια σειρά από κινεζικές πόλεις τα υιοθέτησαν.

Ωστόσο, ο Ιάπωνας υπουργός τονίζει ότι η χρήση αυτού του είδους τεστ δεν έχει επιβεβαιωθεί πουθενά αλλού στον κόσμο.

Ήδη, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει υποβάλει σχετικό αίτημα μέσω της πρεσβείας της στο Πεκίνο, ζητώντας την απαλλαγή των πολιτών της από τα πρωκτικά τεστ κορονοϊού, ωστόσο η Κίνα δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί.

Ως αποτέλεσμα, αρκετοί από αυτούς που εισέρχονται στην χώρα αναγκάζονται να υποβάλλονται σε αυτά τα τεστ, τα οποία κάνουν τους περισσότερους να αισθάνονται άβολα σωματικά και ψυχολογικά.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook