Ιαπωνία: Εκτελέστηκε ο δολοφόνος 7 ανθρώπων στο Τόκιο – Από τις τελευταίες χώρες που επιβάλλεται η θανατική ποινή

ιαπωνία-εκτελέστηκε-ο-δολοφόνος-7-ανθρ-1493508

Ιάπωνας ο οποίος είχε καταδικαστεί αμετάκλητα σε θάνατο το 2015 διότι δολοφόνησε το 2008 επτά ανθρώπους στους δρόμους της Ακιχαμπάρα, συνοικίας του Τόκιο γνωστής διότι λειτουργούν σε αυτή πολλά καταστήματα με ηλεκτρονικά, εκτελέστηκε, μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο Τομοχίρο Κάτο είχε ορμήσει μέρα μεσημέρι με το αυτοκίνητό του εναντίον διερχόμενων προτού βγει από το όχημα και αρχίσει να μαχαιρώνει κόσμο στην τύχη, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δέκα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε άμεσα την εκτέλεσή του όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο για να τού ζητήσει περισσότερες πληροφορίες.

Πρόκειται για την πρώτη επιβολή της θανατικής ποινής στην Ιαπωνία από τον Δεκέμβριο, όταν τρεις καταδικασμένοι για φόνους απαγχονίστηκαν την ίδια ημέρα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ιαπωνία είναι, μαζί με τις ΗΠΑ, μια από τις τελευταίες βιομηχανικές και δημοκρατικές χώρες στον κόσμο όπου εξακολουθεί να επιβάλλεται και να εφαρμόζεται η θανατική ποινή. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, την εφαρμογή της θανατικής ποινής εξακολουθεί να υποστηρίζει μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στο αρχιπέλαγος.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook