Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος αναζητεί οκτώ συνεπιβάτες για δωρεάν ταξίδι στη Σελήνη

ιάπωνας-δισεκατομμυριούχος-αναζητεί-1186572

Πρόσκληση σε οκτώ άτομα που θα τον συνοδέψουν σ’ ένα δωρεάν ταξίδι γύρω από τη Σελήνη με πτήση της Space X του Έλον Μασκ απηύθυνε ένας Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος.

Ένα χρόνο μετά την αναζήτηση «γυναίκας συντρόφου», που θα τον συνόδευε στο ταξίδι αυτό, ο μεγιστάνας της διαδικτυακής Μόδας, Γιουσάκου Μαεζάουα σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter επανήλθε τονίζοντας ότι θέλει «να λάβουν μέρος άνθρωποι κάθε είδους», ενώ μοιράστηκε κι ένα link όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη βόλτα γύρω απ’ τη Σελήνη.

Ο Μαεζάουα υπογράμμισε επίσης ότι θα πληρώσει ο ίδιος τα έξοδα της αποστολής με την επωνυμία dearMoon, που προγραμματίζεται για το 2023 άρα όσοι επιλεγούν τελικά θα ταξιδέψουν δωρεάν.

Τα κριτήρια για την επιλογή των συνεπιβατών στο ταξίδι γύρω απ’ τη Σελήνη

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος, που είχε υποσχεθεί στις αρχές του περασμένου χρόνου να χαρίσει από 9.000 δολάρια σε χίλιους από τα εκατομμύρια ακολούθων του στο Twitter στο πλαίσιο ενός κοινωνικού πειράματος για να δει αν τα δωρεάν χρήματα αυξάνουν την ευτυχία των ανθρώπων, έβαλε πάντως κάποιους όρους: όσοι θα υποβάλλουν αίτηση για το ταξίδι γύρω από τη Σελήνη θα πρέπει να πληρούν δύο βασικές προϋποθέσεις: να προωθήσουν την «όποια δραστηριότητά τους» για να βοηθήσουν «με κάποιο τρόπο άλλους ανθρώπους και την κοινωνία εν γένει» και να είναι «πρόθυμοι να υποστηρίξουν άλλα μέλη του πληρώματος που μοιράζονται παρόμοιες φιλοδοξίες».

Ο Μαεζάουα, που είναι και συλλέκτης έργων Τέχνης, είχε πει παλαιότερα ότι σκόπευε να προσκαλέσει «καλλιτέχνες» για το ταξίδι με τον πύραυλο γύρω από τη Σελήνη, αλλά αποφάσισε τελικά «να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο να μετάσχουν» σ’ αυτό. «Αν θεωρείτε τον εαυτό σας καλλιτέχνη, τότε είστε καλλιτέχνης», είπε.

Το 2018, θυμίζει το BBC, ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος ορίστηκε ως ο πρώτος ιδιωτικός επιβάτης που θα πετάξει γύρω απότ η Σελήνη με τη SpaceX του Έλον Μασκ. Αν και δεν αποκαλύφθηκε το τίμημα που συμφώνησε να πληρώσει, σύμφωνα με το Μασκ «τα χρήματα ήταν πολλά». Η αποστολή, που έχει προγραμματιστεί για το 2023, θα είναι το πρώτο ταξίδι ανθρώπων στο φεγγάρι εδώ και μισό αιώνα.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook