«Η υπουργός Παιδείας έχει παντελή άγνοια της σχολικής πραγματικότητας» – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στα Χανιά | Photos

η-υπουργός-παιδείας-έχει-παντελή-άγν-1043601

«Εικονική πραγματικότητα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης, την θερμομέτρηση, τις αποστάσεις και τις μάσκες παντού στα σχολεία, αφού είναι ανεφάρμοστα τα μέτρα που έχει ζητήσει ο ΕΟΔΥ και «παλεύουν» να εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικοί.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, με ζητήματα τόσο τις παρεμβάσεις του υπουργείου για το μάθημα εν μέσω κορονοϊού, όσο και για το επερχόμενο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Κυριακάκης δήλωσε ικανοποιημένος που οι εκπαιδευτικοί σε όλη την χώρα κατάφεραν να πιέσουν το Υπουργείο Παιδείας και να αφαιρέσει από το νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση τρεις διατάξεις, όσον αφορά την αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις των νηπιαγωγείων, το όριο ηλικίας στα ΕΠΑΛ και τα πρότυπα.Ωστόσο, σχολίασε οτι ο χώρος της εκπαίδευσης έχει χορτάσει από επικοινωνιακά κόλπα και έχει βαρεθεί, οπότε αναμένει το τελικό νομοσχέδιο.

Όσον αφορά τις κάμερες στα σχολεία, ξεκαθάρισε οτι ιερό και απαραβίαστο όριο για τους εκπαιδευτικούς είναι η προστασία της αξιοπρέπειας των μαθητών, αφού δεν θέλουν να αφήσουν τους μαθητές να γίνουν αντικείμενο συζήτησης και χλευασμού στα social media, όπως πιθανότατα θα γίνει σύμφωνα με το έως τώρα νομοσχέδιο:

«Να λέει η υπουργός οτι η κάμερα θα δείχνει μόνο την ώρα της παράδοσης και της εξέτασης σημαίνει οτι έχει παντελή άγνοια της σχολικής πραγματικότητας, αφού δεν διαχωρίζονται. Υπάρχουν μέθοδοι διδασκαλίας που παραδίδεις συζητώντας με τα παιδιά, βγάζεις τη σχολική γνώση μέσω ερωτήσεων από και προς τους μαθητές.Έχουν βγει κυβερνητικά «παπαγαλάκια» που βρίζουν και προσβάλλουν τους καθηγητές, προκειμένου να φοβηθούν και να σταματήσουν την κριτική. Εμείς όμως δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα σχολεία, ειδικά από τύπους που δεν βγάζουν το ψωμί τους τίμια.»

zarpanews.gr

One thought on “«Η υπουργός Παιδείας έχει παντελή άγνοια της σχολικής πραγματικότητας» – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στα Χανιά | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook