Κρουαζιερόπλοιο άφησε… «υπόσχεση» στη θάλασσα ανοικτά της Κρήτης | Photos

κρουαζιερόπλοιο-άφησε-υπόσχεση-σ-1022104

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στα νότια παράλια του Ηρακλείου η παρουσία ανοιχτά του κόλπου της Μεσαράς δύο Ιταλικών κρουαζιερόπλοιων, σε συνδυασμό με πληροφορίες ότι στην περιοχή θα…αποβιβάζονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με όσα τόνισε στο cretalive.gr, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής οι τοπικές υπηρεσίες δεν έχουν λάβει κανένα σχετικό αίτημα από κάποιο πλοίο που βρίσκεται στην περιοχή. Ο ίδιος επεσήμανε ακόμα ότι και τα δύο κρουαζιερόπλοια βρίσκονται σε απόσταση περίπου 20 ναυτικών μιλίων από την ακτή και δεν έχουν ζητήσει να προσεγγίσουν.

Μάλιστα σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το ένα εκ των δύο ιταλικής σημαίας κρουαζιερόπλοιων, το «Aida Blu» έχει βάλει ήδη πλώρη για τον Πειραιά, ενώ φεύγοντας από τα ανοιχτά της Κρήτης… άφησε το μήνυμά του!Το κρουαζιερόπλοιο έκανε μανούβρες και ελιγμούς όση ώρα βρισκόταν σε αναμονή για τον προορισμό του (έχουν ανασταλεί όλα τα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων στη Μεσόγειο), σχηματίζοντας -νοητά- τα γράμματα των λέξεων: «we will be back»=(θα επιστρέψουμε), όπως φαίνεται στην πορεία του πλοίου στον καταγραφέα των κινήσεων στα πλωτά.
Είναι το μήνυμα-υπόσχεση για τους επιβάτες, το πλήρωμα και τον τόπο μας.Να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες ότι τα κρουαζιερόπλοια θα κατέβαζαν ασθενείς στην Κρήτη, «ξεσήκωσαν» τη Δημοτική αρχή Φαιστού αλλά και κατοίκους της περιοχής, που έφτασαν στο σημείο ακόμα και να κλείσουν δρόμους (δείτε ΕΔΩ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook