Η υποψήφια βουλευτής Χανίων Κατερίνα Νικολοπούλου στον Super FM: Το ΚΚΕ θέλει και μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα

η-υποψήφια-βουλευτής-χανίων-κατερίνα-883925

Αισιόδοξη για ένα δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα στη Βουλή και δυνατό κίνημα στις τοπικές κοινωνίες, εμφανίστηκε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στα Χανιά Κατερίνα Νικολοπούλου σε συνέντευξή της στον Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη.

Η εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Χανίων, μίλησε για την απόφαση να χριστεί υποψήφια βουλευτής για τα Χανιά και είπε ότι η παρουσία είναι διαρκής και είναι συνεχώς στη διάθεση του κόμματος όπου πρέπει, ενώ τώρα συναποφασίστηκε ότι κρίνεται απαραίτητο να διεκδικηθεί η ψήφος για τις εθνικές εκλογές.

«Το ΚΚΕ ακόμα και μέσα στις καπιταλιστικές συνθήκες, διεκδικεί τα συμφέροντα του λαού και μέσα από τροπολογίες και προτάσεις νόμου μέσα στη Βουλή, τα οποία έχουν στόχο την άμεση ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών. Αυτό συνεπάγεται και προϋποθέτει δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή και δυνατό κίνημα στην κοινωνία», είπε μεταξύ άλλων η κ. Νικολοπούλου ερωτηθείσα για τη στάση του ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια.

Όσων αφορά στο ενδεχόμενο διακυβέρνηση της χώρας από το κομμουνιστικό κόμμα αν εκλεγεί από το λαό, η κ. Νικολοπούλου δήλωσε πως «το ΚΚΕ φυσικά και θα ήθελε να κυβερνήσει και όπου δίνεται η ευκαιρία το κάνει, με λαμπρό παράδειγμα τον Δήμο της Πάτρας και τον εκεί κομμουνιστή δήμαρχο κ. Πελετίδη. Και εκεί φαίνεται η προσπάθεια να παρθούν μέτρα ανακούφισης του λαού μέσα στο υπάρχον σύστημα».

Για την εκπαιδευτική πολιτική και τα θέματα της παιδείας, η υποψήφια βουλευτής είπε ότι το ΚΚΕ έχει μια συνολική πρόταση για ενιαίο σχολείο 12ετές και άμεσα προσβάσιμο από όλα τα παιδιά και κυρίως για τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα, ενώ για την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να μπορούν αυτοί οι μαθητές να δίνουν όσες φορές θέλουν εισαγωγικές εξετάσεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook