Η υπεύθυνη προσλήψεων της Microsoft μοιράζεται τα 2 μυστικά για το τέλειο βιογραφικό

η-υπεύθυνη-προσλήψεων-της-microsoft-μοιράζετα-1431337

Εσύ έχεις φροντίσει να δείχνεις μέσα από το βιογραφικό σου ότι έχεις την όρεξη να μάθεις νέα πράγματα;

Αν έχεις περάσει από διάφορες συνεντεύξεις για δουλειά, γνωρίζεις πολύ καλά πως το βιογραφικό σου χρειάζεται να είναι σωστά δομημένο και προσεγμένο για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι δίνει την πρώτη εντύπωση για σένα στον μελλοντικό σου εργοδότη ειδικά αν σκεφτείς ότι ο ίδιος κατά μέσο όρο αφιερώνει περίπου έξι δευτερόλεπτα μέχρι να σκανάρει τα πιο σημαντικά της επαγγελματικής σου πορείας.

Η υπεύθυνη προσλήψεων της Microsoft, Lauren Gardner, στα 31 χρόνια της εργασιακής της εμπειρίας έχει λάβει αμέτρητα βιογραφικά και σήμερα μοιράζεται το νούμερο 1 μυστικό της επιτυχίας τους. Εξετάζοντας διάφορους υποψηφίους, αυτό που αναζητά κάθε φορά είναι πολύ συγκεκριμένο και δεν είναι άλλο από το να δείχνουν πρόθυμοι να μάθουν νέα πράγματα.

Όπως περιγράφει η ίδια στο CNBC, μέσα από το βιογραφικό πρέπει να φαίνεται η διάθεση για μάθηση και ανάληψη επαγγελματικών ρίσκων «ακόμα κι αν είχες την ίδια δουλειά σε όλη σου την καριέρα». Οι managers που προσλαμβάνουν, δεν ψάχνουν την τελειότητα πίσω από τα βιογραφικά.

«Ψάχνουμε άτομα που θέλουν συνεχώς να μαθαίνουν και να εξελίσσονται. Δεν ψάχνουμε για ξερόλες, ψάχνουμε για υποψηφίους που θέλουν να τα μαθαίνουν όλα».

Ακόμη κι αν είσαι πολλά χρόνια στην ίδια εταιρεία, είναι σημαντικό να δείχνεις ότι θες διαρκώς να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και να αναπτύσσεις νέες δεξιότητες, έχοντας αποκομίσει διάφορα από τις προηγούμενες εμπειρίες σου. Μπορεί οι αρμοδιότητες να μοιάζουν πολύ από μια δουλειά σε μια άλλη αλλά πρέπει πάντα να δείχνεις προθυμία να αναμειγνύεσαι σε διάφορα tasks, να δείχνεις εθελοντικό πνεύμα και φυσικά να εκμεταλλεύεσαι την ευκαιρία να εργάζεσαι με διαφορετικές ομάδες.

Ποιες είναι λοιπόν οι λέξεις- κλειδιά όταν θες να περιγράψεις τους στόχους και τις δεξιότητες στο βιογραφικό σου; Σύμφωνα με τη Gardner, όροι όπως η «ανάπτυξη» και η «μάθηση». Ένα ακόμη σημείο στο οποίο στέκονται οι υποψήφιοι εργοδότες είναι το πεδίο των ενδιαφερόντων, που μπορεί να περιλαμβάνει λίστα με χόμπι ή πέντε λέξεις που περιγράφουν τον εαυτό σου.

Όπως καταλήγει η υπεύθυνη προσλήψεων: «Προσλαμβάνουμε έναν άνθρωπο οπότε θέλουμε να έχει ενδιαφέροντα πέρα από τον άμεσο ρόλο του ως εργαζόμενος. Αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία για εμάς, εδώ στη Microsoft. Ψάχνουμε άτομα που δεν έχουν μόνο μια σειρά από δεξιότητες κι εμπειρίες αλλά που μας παρουσιάζουν και τι μπορούν να προσφέρουν ως άνθρωποι».

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook