Η Βρετανίδα πρέσβης στους Βρετανούς του Αποκόρωνα: Η ανησυχία για τις αλλαγές που φέρνει το Brexit | Photos

η-βρετανίδα-πρέσβης-στους-βρετανούς-τ-775699

Τη μεγαλύτερη βρετανική κοινότητα της Ελλάδος και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη που απαριθμεί πάνω από 5.000 μέλη, επισκέφτηκε στα Χανιά η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας Kate Smith.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αποκορώνου στις Βρύσες, η Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας διοργάνωσε μια ενημέρωση-συζήτηση με τους Βρετανούς πολίτες που μένουν μόνιμα στον τόπο μας σχετικά με τις συνέπειες που θα φέρει το Brexit και τις αλλαγές στην καθημερινότητά τους με την επιχειρούμενη συμφωνία.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε η ίδια η Πρέσβης, στον Αποκόρωνα κατοικούν πάνω από 5.000 Βρετανοί πολίτες καθιστώντας την συγκεκριμένη κοινότητα την πιο πολυπληθή πανελλαδικά και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Πρόσβαση στις δομές υγείας – Άδειες οδήγησης

Οι Βρετανοί του Αποκόρωνα εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με την επήρεια που θα φέρει η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσων αφορά στις καθημερινές τους ανάγκες όπως η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και την ισχύ των αδειών οδήγησης.

Επιπλέον οι κάτοικοι εξήραν το ζήτημα της απρόσκοπτης μετακίνησης μεταξύ Ελλάδας-Βρετανίας τόσο στην μεταφορά ανθρώπων όσο και εμπορευμάτων, με το να ζητούν διευκρίνιση στο ενδεχόμενο έκδοσης βίζας για τις μετακινήσεις.

Δικαίωμα ψήφου στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Αποκόρωνα είπε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή μια τόσο μεγάλης μερίδας της Βρετανικής κοινότητας να κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή, ενώ τόνισε ότι θα ήθελε να παραμείνουν ενεργοί οι πολίτες και να διατηρήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Η πρέσβειρα ξεκαθάρισε ότι θα μεταβιβαστεί το αίτημα αυτό στην βρετανική κυβέρνηση ενώ είναι στην ευχέρεια των διμερών διαπραγματεύσεων Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου να διασφαλιστεί το δικαίωμα ψήφου των Βρετανών πολιτών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, τονίσθηκε η καλή συνεργασία που έχει ο δήμος Αποκορώνου με την πρεσβεία ενώ δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και από τις δύο μεριές.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook