Η Βραζιλία «κέρασε» πικρό… καφέ την Εθνική – Στον πόντο, 79-78, κρίθηκε το ματς «θρίλερ» | Photos + Video

η-βραζιλία-κέρασε-πικρό-καφέ-την-εθ-917755

Η εθνική Ελλάδας πήρε μέχρι και 17 πόντους διαφορά στο ματς κόντρα στη Βραζιλία, για τη 2η αγωνιστική του 6ου Ομίλου του Μουντομπάσκετ 2019 της Κίνας, ωστόσο έκανε θρίλερ ένα ματς που έμοιαζε δικό της. Και τελικά το έχασε με 79-78, για να κάνει πολύ δύσκολη τη θέση της στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Εντυπωσιακό πρώτο μέρος και διαφορά μέχρι 17 πόντους

Αν και η Ελλάδα έδειχνε αρχικά να τα βρίσκει «σκούρα» κόντρα στη Βραζιλία, στον δεύτερο αγώνα της για τον 6ο Όμιλο του Μουντομπάσκετ 2019, ένα ξέσπασμα των Ελλήνων διεθνών με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Πρίντεζη και Νικ Καλάθη έφτανε για να στείλει στο ημίχρονο τις δύο ομάδες με ένα σημαντικό πλεονέκτημα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενόψει του δεύτερου μέρους.Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου ξεπέρασε το αρχικό… μούδιασμα και με μια δυναμική εμφάνιση έδειξε στους Λατινοαμερικάνους ποιος θα είναι το αφεντικό του ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρίντεζης σημείωσε και τους 14 πόντους της «γαλανόλευκης» από τη στιγμή που μπήκε στο παρκέ και μέχρι να διαμορφώσει το 22-28, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Καλάθης.Μάλιστα, κάποια στιγμή η διαφορά έφτασε στους 17 πόντους (23-40), ωστόσο ένα ξέσπασμα των Βραζιλιάνων έφερε ψαλίδισμα της διαφοράς… Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 30-40 για την Ελλάδα, ωστόσο το τέλος του 2ου δεκαλέπτου σήμανε ένα «καμπανάκι» ενόψει της επανάληψης.

Την έπιασε… τρικυμία και γκρέμισε ό,τι έχτισε

Με τον τρόπο που τελείωσε το πρώτο μέρος ξεκίνησε και η επανάληψη. Η βραζιλιάνικη ομάδα μπήκε με φόρα και με μια καταστροφική 3η περίοδο για τη «γαλανόλευκη» πήρε μέχρι και 6 πόντους διαφορά. Ωστόσο, ένα καλάθι και φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που δεν ήταν και στην καλύτερη ημέρα του, έφερε το παιχνίδι στο 56-53. Πάντως, αυτό το επιμέρους 26-13 έβγαλε πολλές από τις αδυναμίες της Ελλάδας, που καλούταν να βγάλει αντίδραση, με ψυχή, ποιότητα και πιο καθαρό μυαλό.Αν και η 4η περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο για τους Βραζιλιάνους, οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου κατάφεραν να περάσουν ξανά μπροστά στο σκορ (59-60), αλλά αυτό δεν αρκούσε. H «σελεσάο» συνέχισε να είναι κυρίαρχη του παιχνιδιού με το προβάδισμα να φτάνει μέχρι και τους 7 πόντους (71-64). Αν και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε στο -2, σχεδόν δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς (73-71) με έμμεσο του Καλάθη.

Και ενώ όλα έδειχναν να είναι μη αναστρέψιμα για την Εθνική, με το σκορ στο 76-71 στα τελευταία δευτερόλεπτα, τότε «μίλησε» η ελληνική ψυχή και με πέντε σερί πόντους από τους Παπανικολάου και Πρίντεζη ήρθε η ισοφάριση. Ωστόσο, πάλι στα κρίσιμα σημεία έγιναν λάθη και έτσι ήρθε η ήττα με 79-78.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 30-40, 56-53, 79-78

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο Γ. 13, Αντετοκούνμπο Θ., Μπουρούσης 4, Καλάθης 16, Παπαγιάννης 4, Παπανικολάου 5, Παπαπέτρου 7, Πρίντεζης 20, Σλούκας 9 (11 α)

Η στατιστική της αναμέτρησης:  http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2019/game/0209/Brazil-Greece#|tab=boxscore

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook