Η βασίλισσα Ελισάβετ θα «πετάξει» τις γούνες από την ντουλάπα της

η-βασίλισσα-ελισάβετ-θα-πετάξει-τις-949062

Από το 2019 και μετά η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα ξαναφορέσει αληθινή γούνα και σε περίπτωση ψύχους, όταν κάνει μια δημόσια εμφάνιση θα προτιμήσει να συμπληρώσει το ντύσιμό της με συνθετική γούνα. Την παραπάνω αποκάλυψη για την απόφαση της 93χρονης βασίλισσας να αφαιρέσει από την ντουλάπα της τα ακριβά γούνινα παλτά ή τα εντυπωσιακά γούνινα καπέλα με τα οποία έχει κατά καιρούς εμφανιστεί, κάνει στο νέο της βιβλίο για την ζωή της δίπλα στην μακροβιότερη μονάρχη στον κόσμο, η Άντζελα Κέλι.

Η Κέλι, «δεξί χέρι», ενδυματολόγος και έμπιστη της βασίλισσας στο βιβλίο της «The Other Side Of The Coin», το οποίο έγραψε με την έγκριση της Ελισάβετ, αναφέρει: «Αν η Αυτής Μεγαλειότης πρόκειται να παρακολουθήσει μια εκδήλωση σε εξαιρετικά κρύο καιρό από το 2019 και μετά θα χρησιμοποιείται συνθετική γούνα, ώστε να είναι βέβαιο πως αυτή (η βασίλισσα) παραμένει ζεστή».

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε σήμερα την σχετική είδηση στον βρετανικό Τύπο. «Καθώς νέα σύνολα σχεδιάζονται για την βασίλισσα, όποια γούνα χρησιμοποιηθεί θα είναι συνθετική», ανέφερε το παλάτι, χωρίς, όμως, να διευκρινίσει, αν η βασίλισσα της Γηραιάς Αλβιόνας πρόκειται να χρησιμοποιεί γούνες που έχει ήδη στην γκαρνταρόμπα της ή αν θα αντικαταστήσει τα επιβλητικά γούνινα παλτά και κάπες, που φορά σε κρατικές εκδηλώσεις. Πάντως, ήδη από το 2009, στην έναρξη εργασιών της Βουλής, η βασίλισσα εμφανίστηκε με λευκή κάπα, της οποίας οι γούνινες λεπτομέρειες στον γιακά και στα μανίκια πιστεύεται πως ήταν από συνθετική γούνα.

Διαμαρτυρίες από τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων

Προφανώς, η μονάρχης θέλει να δείξει σεβασμό στις οικολογικές ανησυχίες των Βρετανών μετά τις διαμαρτυρίες το 2010, όταν η βασίλισσα είχε εμφανιστεί στην χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Σάντριγχαμ με καπέλο από γούνα αλεπούς και παλτό με λεπτομέρειες, επίσης, από γούνα αλεπούς. Τη ημέρα των Χριστουγέννων του 2015 η βασίλισσα εμφανίστηκε ξανά στο Σάντριγχαμ με γούνινο παλτό και καπέλο προκαλώντας την οργή των Βρετανών ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων.

Η οργάνωση PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) για τα δικαιώματα των ζώων στη Βρετανία, η οποία έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την απαγόρευση της γούνας, χαιρέτισε την απόφαση της βασίλισσας να μην ξαναφορέσει γούνα και σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Η νέα πολιτική είναι σημάδι των καιρών καθώς το 95% των Βρετανών θα αρνιόταν, επίσης, να φορέσει αληθινή γούνα».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook