Η τραγική ιστορία της Ισπανίδας ηθοποιού που έγινε «μητέρα» στα 68

η-τραγική-ιστορία-της-ισπανίδας-ηθοπο-1662411

Συγκινημένη, φορώντας μαύρα γυαλιά και κρατώντας τρυφερά ένα νεογέννητο κοριτσάκι στην αγκαλιά της βγήκε από νοσοκομείο του Μαϊάμι στις 20 Μαρτίου η γνωστή στην Ισπανία ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια Άνα Ομπρεγόν. Το περιοδικό Hola! κυκλοφόρησε στις 28 Μαρτίου με εξώφυλλο την 68χρονη γυναίκα και τη νεογέννητη κόρη της υπό τον τίτλο «Η Άνα Ομπρεγόν, μητέρα ενός κοριτσιού που γεννήθηκε μέσω παρένθετης μητέρας». Το γεγονός δεν θα αποτελούσε είδηση, που απασχολεί επί μέρες την Ισπανία και παράλληλα, διχάζει τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου αν η Ομπεγόν δεν ήταν 68 ετών και αν στην Ισπανία ήταν νόμιμη η παρένθετη μητρότητα.

Παρόλο, που η Ομπρεγόν αμέσως μετά την γέννηση της κόρης της με ανάρτηση στο Instagram έσπευσε να μοιραστεί τη χαρά της με τους ανά τον κόσμο ακολούθους της γράφοντας: «Ένα φως γεμάτο αγάπη μπήκε στο σκοτάδι μου. Δεν θα είμαι ποτέ ξανά μόνη. ΕΙΜΑΙ ΞΑΝΑ ΖΩΝΤΑΝΗ», δέχθηκε πυρά στα ισπανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Σάντσεθ την επέκριναν καθώς στη χώρα κάθε μορφή παρένθετης μητρότητας είναι παράνομη ακόμα και η αλτρουϊστική (χωρίς πληρωμή). Η Ομπρεγόν δεν έχει δηλώσει αν πλήρωσε την παρένθετη μητέρα, ούτε έχει αποκαλέσει το μωρό «κόρη» της, παρά μόνο «ένα φως γεμάτο αγάπη που μπήκε στο σκοτάδι της».

Εκτός από την Ισπανία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύουν την παρένθετη μητρότητα, μεταξύ των οποίων, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία. Η υπουργός Προϋπολογισμού Μαρία Χεσούς Μοντέρο, ο υπουργός Προεδρίας Φελίξ Μπολάνιος και η υπουργός Ισότητας Ιρένε Μοντέρο επέκριναν με δριμύτητα την Ομπρεγόν. «Το σώμα της γυναίκας δεν μπορεί να αγοράζεται ή να νοικιάζεται για να ικανοποιεί τις επιθυμίες του καθενός», δήλωσε ο Μπολάνιος.

«Το φως του κόσμου έσβησε»: Το σπαρακτικό γράμμα της Ομπρεγόν στον γιο της που «έφυγε» σε ηλικία 27 ετών

Στην Ισπανία ο σάλος για τη νεογέννητη κόρη της Ομπρεγόν μέσω παρένθετης μητέρας στις ΗΠΑ δεν έχει κοπάσει ενώ την ίδια στιγμή η 68χρονη ηθοποιός απολαμβάνει την τρυφερή σχέση με το μωρό της μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα σε διαμέρισμα που έχει νοικιάσει στο Μαϊάμι. Παράλληλα, επί ισπανικού εδάφους οι παπαράτσι κυνηγούν κατά πόδας τα αδέλφια της Ομπρεγόν για μια δήλωση ζητώντας να μάθουν αν ο στενός οικογενειακός κύκλος είχε ενημερωθεί για την απόφασή της να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.

H Άνα Ομπρεγόν με τον αδικοχαμένο γιο της Άλεξ Λέκιο

Η Ομπρεγόν είχε αποκτήσει ένα γιο τον Αλεσσάντρο (Άλεξ) από την σχέση της με τον 62χρονο Ιταλό ευγενή και επιχειρηματία Αλεσσάντρο Λέκιο. Ο Άλεξ Λέκιο γεννήθηκε το 1992 στη Μαδρίτη. Με πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες και στη Φιλοσοφία από το πανεπιστήμιο Duke της Βόρειας Καρολίνας, ο Άλεξ από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον τομέα των επιχειρήσεων και φαινόταν πως τον περίμενε ένα πολλά υποσχόμενα μέλλον. Όμως, δυστυχώς, στα 25 του χρόνια χτυπήθηκε από σπάνια μορφή επιθετικού καρκίνου, (σάρκωμα Ewing).

Η μητέρα του και ο πατέρας του, που είχε, ήδη, συνάψει δύο γάμους και είχε αποκτήσει ακόμα ένα γιο, στάθηκαν στο πλευρό του παιδιού τους. Η Άνα Ομπρεγόν ακύρωσε πολλές από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις για να βρίσκεται δίπλα στο παιδί της. Ο νεαρός άνδρας πέρασε επτά μήνες στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center Hospital στη Νέα Υόρκη και ακολούθησε πρωτοποριακή θεραπεία την οποία συνέχισε και σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης.

Ο Άλεξ Λέκιο τελικά δεν τα κατάφερε, έφυγε από τη ζωή στις 13 Μαΐου του 2020 σε ηλικία 27 ετών. Στις 13 Μαΐου του 2022 , όταν έκλεισαν δύο χρόνια από τον θάνατο του γιου της, η Άνα Ομπρεγόν έγραψε δημόσια ένα γράμμα στο μονάκριβο παιδί της. «Πριν από δύο χρόνια σαν σήμερα το φως του κόσμου έσβησε με την αναχώρησή σου. Από τότε έμαθα να είμαι στο σκοτάδι, προσποιούμενη πως ζω, πως αναπνέω, πως εργάζομαι, πως υπάρχω…».

Κόρη ή εγγονή της Άνα Ομπρεγόν το νεογέννητο κοριτσάκι;

Την Πέμπτη, ο δημοσιογράφος Χοακίν Πρατ στην τηλεοπτική εκπομπή «El programa de Ana Rosa» στο κανάλι Telecinco αναφέρθηκε στο πρώτο θέμα των ημερών στην Ισπανία και χαρακτήρισε «εγωίστρια» την Ομπρεγόν.

«Μου φαίνεται πράξη εγωισμού που ταξίδεψε στο Μαϊάμι για να γίνει μητέρα», δήλωσε ο δημοσιογράφος και τόνισε πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να γίνει μια γυναίκα μητέρα, όπως η αναδοχή.

Όμως, ο ίδιος επεσήμανε πως η ηθοποιός από την ημέρα που έγινε γνωστή η είδηση γέννησης του μωρού μέσω παρένθετης μητέρας δεν έχει αναφέρει πως είναι παιδί της. Αντίθετα, δύο φορές που μίλησε δημόσια για το νεογέννητο κοριτσάκι το αποκάλεσε «ένα φως γεμάτο αγάπη» και «αυτό το πολυπόθητο μωρό».

«Μόνο η Άνα μπορεί να αποκαλύψει την αλήθεια για αυτό το περίπλοκο θέμα», δήλωσε ο δημοσιογράφος. Ισπανικά περιοδικά, όπως το Lecturas, δεν αποκλείουν το νεογέννητο κοριτσάκι που πήρε το όνομα Άνα, να είναι βιολογικό παιδί του εκλιπόντος γιου της Ομπραγόν. Η δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια Μαρία Πατίνιο αποκάλυψε πως ο Άλεξ πριν φύγει από τη ζωή ζήτησε από τη μητέρα του να πραγματοποιήσει τρεις επιθυμίες του, που εκείνος δεν είχε το χρόνο να ολοκληρώσει.

Η πρώτη επιθυμία ήταν η ολοκλήρωση ενός βιβλίου που ο Άλεξ είχε αρχίσει όταν αρρώστησε, η δεύτερη ήταν η δημιουργία ιδρύματος για ασθενείς με το σάρκωμα Ewing, που θα φέρει το όνομά του και η τρίτη ήταν να φτιάξει τη δική του οικογένεια. Η Πατίνιο μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε πως η Ομπρεγόν θέλησε να υλοποιήσει όλες τις επιθυμίες του γιου της.

Το βιβλίο του Άλεξ Λέκιο ολοκληρώθηκε με την φροντίδα της μητέρας του, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους η Ομπρεγόν ανακοίνωσε σε μεγάλο ξενοδοχείο της Μαδρίτης την ίδρυση του «Fundacion Alex Lequio» με στόχο να βοηθά οικονομικά τους νέους ανθρώπους που παλεύουν με την «σιωπηλή πανδημία», τον καρκίνο. Σύμφωνα με την Πατίνιο η Ομπρεγόν την ενημέρωσε με μήνυμα πως το κοριτσάκι που ήρθε στον κόσμο αφορά την απραγματοποίητη επιθυμία του γιου της να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook