Η τραγική ιστορία ενός πατέρα: Παρέσυραν τον γιο του και τον εγκατέλειψαν – Στα «συρτάρια» επί 2 χρόνια η δικογραφία

η-τραγική-ιστορία-ενός-πατέρα-παρέσυρ-1580972

Μια τραγική ιστορία που αποκαλύπτει τη δυσκινησία της ελληνικής Δικαιοσύνης σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι εκείνη του κ. Αλέξανδρου Καρπατσέλη. Ο γιος του κ. Καρπατσέλη σκοτώθηκε σε τροχαίο τον Δεκέμβριο του 2020 στην Κέρκυρα, όταν παρασύρθηκε από μια μοτοσικλέτα και στη συνέχεια τον χτύπησαν δύο αυτοκίνητα. Το 14χρονο παιδί εγκαταλείφθηκε αβοήθητο στην άσφαλτο.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δύο οδηγών και των συνοδηγών των οχημάτων, συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον ανακριτή και τον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι. Η δικογραφία βρίσκεται από τότε στο συρτάρι του εισαγγελέα. Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, αν στον γιο του, οι επιβάτες του πρώτου οχήματος είχαν παράσχει βοήθεια, εκείνος θα σωζόταν.

Ο κ. Καρπατσέλης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή τόνισε ότι «οι εγκαταλείψεις θυμάτων στον δρόμο είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Στη δική μας περίπτωση οι οδηγοί και των δύο οχημάτων εγκατέλειψαν το παιδί μου αβοήθητο στον δρόμο. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει ως κοινωνία και η Δικαιοσύνη πρέπει επιτέλους να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και να δείχνει την απαιτούμενη προσοχή σε αυτά τα θέματα, να μην κωλυσιεργεί».

Ο ίδιος έθεσε μια σειρά ερωτημάτων όπως «πώς είναι δυνατόν να αφήνονται ελεύθεροι δυνάμει δολοφόνοι, δηλ. δράστες με ενδεχόμενο δόλο ανθρωποκτονίας και να συνεχίζουν να οδηγούν με το δίπλωμά τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα όταν υποχρεωτικά από τον νόμο ο δράστης είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέο αδίκημα και πρέπει οπωσδήποτε να προφυλακιστεί.

Πώς είναι δυνατόν ο εισαγγελέας να ακυρώνει το επίπονο έργο της Αστυνομίας να εντοπίσει τους δράστες οι οποίοι 10-15 ημέρες κρύβονταν συνειδητά με σκοπό να αποφύγουν τη σύλληψη; Και όταν συλλαμβάνονται, πώς είναι δυνατόν να αφήνονται ελεύθεροι και να συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα; Πώς είναι δυνατόν να εφαρμόζεται άλλος νόμος και άλλη δικονομία στην Κέρκυρα από άλλο σημείο της επικράτειας;».

Ο κ. Καρπατσέλης σε ερώτηση για το ποια είναι η νομική εξέλιξη στην υπόθεση απάντησε ότι «οι οδηγοί και οι συνοδηγοί αφέθηκαν ελεύθεροι από τον ανακριτή, δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία ούτε υπήρξε κάποιος περιοριστικός όρος και έχει συνταχθεί μια δικογραφία πραγματικά για σεμινάριο, με την έννοια ότι πρόκειται για μια δικογραφία με υλικό, με φωτογραφίες από κάμερες, με την έκθεση του ιατροδικαστή που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφιβολία κ.α.

Μια τέτοια δικογραφία παραμένει στο συρτάρι του εισαγγελέα. Πώς είναι δυνατόν; Δεν έχει οριστεί δικάσιμος. Αυτές οι υποθέσεις πρέπει να λαμβάνουν άμεσα προτεραιότητα».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook