Η Τουρκία έσπασε το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη – Ποια στοιχεία έχει στα χέρια της η Ελλάδα | Video

η-τουρκία-έσπασε-το-εμπάργκο-όπλων-στη-966971
φωτό αρχείου

Με μία συμφωνία κάτω από το τραπέζι με την οποία έσπασε το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ από το 2011 στη Λιβύη, φαίνεται ότι η Τουρκία “έπεισε” του Λίβυους να υπογράψουν τη συμφωνία, με την οποία ο Ερντογάν “τεμαχίζει” την ελληνική ΑΟΖ και ανακαλύπτει σύνορα με τη Λιβύη.

Η Αθήνα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, φαίνεται πως έχει στα χέρια της φωτογραφίες – ντοκουμέντο που δείχνουν τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού με τουρκικό πλοίο στην Τρίπολη, κατά παράβαση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Λιβύη. Οι φωτογραφίες αυτές αποκαλύπτουν και τον πραγματικό λόγο που η κυβέρνηση της Λιβύης προχώρησε σε μνημόνιο συνεργασίας με τη Τουρκία!

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάιο, το φως της δημοσιότητας είχαν δει φωτογραφίες από τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό και οχήματα προς την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, ενώ ύστερα οι στρατιωτικές δυνάμεις της οποίας είχαν «καυχηθεί» για την παραλαβή του εξοπλισμού που παραβιάζει το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στην Λιβύη.

Χαρακτηριστικά, οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας είχαν ενισχυθεί με τεθωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά και ποιοτικά όπλα», όπως ανέφεραν οι στρατιώτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ωστόσο να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με την προέλευση του εν λόγω στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Καμία έννομη συνέπεια από την αποστολή του κειμένου Τουρκίας-Λιβύης στα ΗΕ»

Σχετικά με την αποστολή της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη, διπλωματικές πηγές σχολίασαν ότι ήταν αναμενόμενη και δεν έχει καμία έννομη συνέπεια.

Η Ελλάδα έχει, άλλωστε, ήδη καταθέσει τις απόψεις της με επιστολές της προς τον γενικό γραμματέα των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρρες καθώς και προς την πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, στις οποίες αναπτύσσονται οι ελληνικές θέσεις και παρατίθενται τα νομικά επιχειρήματα που τις θεμελιώνουν με βάση το Διεθνές Δίκαιο, προσέθεταν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook