Η Τουρκία εμπλέκει μέσω… Αζερμπαϊτζάν την Ελλάδα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

η-τουρκία-εμπλέκει-μέσω-αζερμπαϊτζά-1124781

Εμπλοκή της Ελλάδας στις πρόσφατες συγκρούσεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ καταγγέλλει το κρατικό τουρκικό δίκτυο TRT, επικαλούμενο αναφορά του Αζερμπαϊτζάν στον ΟΗΕ.

Ειδικότερα, η αναφορά που κατέθεσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Μπακού στον ΟΗΕ, με ημερομηνία την 18η Νοεμβρίου, υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- ότι άνδρες του PKK μεταφέρθηκαν με ελληνικά αεροσκάφη στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Το Αζερμπαϊτζάν ισχυρίζεται ότι:

– Έχει λίστα με ξένους υπήκοους που αναμείχθηκαν παράνομα στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μαζί με δυνάμεις των Αρμενίων κα ότι διαθέτει στοιχεία για τα λεφτά που τους καταβλήθηκαν, καθώς και φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό.

– Εκατοντάδες ένοπλοι «τρομοκράτες» από οργανώσεις του PKK στη Συρία και στο Ιράκ μεταφέρθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν με ελληνικά αεροπλάνα.

– «Τα στοιχεία από τις πτήσεις (flight data) που προέρχονται από ανοιχτές πηγές του διαδικτύου δείχνουν πτήσεις στις 9 και 19 Σεπτεμβρίου, καθώς και στις 8 και 13 Οκτωβρίου (με τουλάχιστον 300 επιβάτες κάθε φορά) από την Olympus Airways (ελληνική εταιρεία τσάρτερ)».

Η αναφορά αυτή επίσης περιλαμβάνει και πολλούς άλλους ισχυρισμούς που βασίζονται σε δημοσιογραφικές πληροφορίες και συνεντεύξεις, όπως λέει το Μπακού. Μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι η Αρμενία εκμεταλλεύτηκε και την κρίση στη Συρία αλλά και την πρόσφατη έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού τον περασμένο Αύγουστο, για να στρατολογήσει πολίτες αρμενικής καταγωγής που βρέθηκαν σε μεγάλη ανάγκη προκειμένου να πολεμήσουν κατά του Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook