Η τελευταία συναυλία των Genesis

η-τελευταία-συναυλία-των-genesis-1477521

Η τελευταία συναυλία των Genesis, με τίτλο “The Final Show”, στα πλαίσια της τελευταίας περιοδείας του συγκροτήματος “The Last Domino?” δόθηκε στο London O2 Arena (πρώην Wembley Arena) στις 26 Μαρτίου 2022. Στη σκηνή πάνω ο γιγαντιαίος Phil Collins τραγούδησε καθιστός σε καρέκλα, ενώ βέβαια συμμετείχαν και τα άλλα δύο σπουδαία μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, ο Mike Rutherford στην κιθάρα και στο μπάσο και ο Tony Banks στα κίμπορντς. Ενώ ντραμς έπαιζε ο γιός του Phil, ο Nic Collins.

Από το 2000 και μετά ο Phil Collins μπήκε σε μία μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του. Και το ότι κατάφερε να εμφανιστεί live πάνω στη σκηνή και να τραγουδήσει είναι ηρωικό κατόρθωμα.

Το 2000 παρουσίασε ξαφνικά μειωμένη ακοή στο αριστερό αυτί μετά από μία ηχογράφηση στο Λος Αντζελες. Τρεις γιατροί του είχαν πει ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και ότι η πιθανότητα θεραπείας ήταν πολύ μικρή. Δύο χρόνια αργότερα κατάφερε να επαναφέρει το μεγαλύτερο μέρος της ακοής του. Αργότερα ο καλλιτέχνης έμαθε ότι αυτό του είχε συμβεί από κάποια μόλυνση.

Τον Απρίλιο του 2009 χειρουργήθηκε στον λαιμό για να διορθωθεί ένα ορθοπεδικό πρόβλημα που είχε προκύψει στην περιοδεία των Genesis το 2007. Μετά την επέμβαση ο Phil έχασε την αίσθηση των δακτύλων του και μπορούσε να κρατάει στα χέρια του τις μπαγκέτες της ντραμς, μόνο αν αυτές ήταν δεμένες πάνω στα χέρια του.

Το 2010 ο Collins πέφτει σε μεγάλη κατάθλιψη και θέλει να αυτοκτονήσει. Ο λόγος που δεν το έκανε ήταν για χάρη των παιδιών του. Το 2014 ο καλλιτέχνης αποκαλύπτει ότι ακόμα δεν μπορεί να παίξει κρουστά και ο λόγος δεν ήταν κάποια αρθρίτιδα, αλλά ένα νευρολογικό πρόβλημα.

Το 2015 υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στην σπονδυλική στήλη. Το 2016 δήλωσε ότι ακόμα δεν μπορούσε να παίξει ντραμς από το αριστερό του χέρι. Στην αυτοβιογραφία του εκείνη τη χρονιά είχε γράψει ότι πάλεψε με το πρόβλημα του αλκοολισμού μετά την αποχώρηση του από την μουσική σκηνή και μετά το τρίτο διαζύγιο.

Τον Ιανουάριο του 2017 ο Phil Collins αποκάλυψε ότι έπασχε από διαβήτη τύπου 2. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς έπεσε την νύχτα μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και χτύπησε το κεφάλι του σε μία καρέκλα καθώς έπεφτε. Έτσι αναγκάστηκε να ακυρώσει δύο εμφανίσεις. Εκείνη τη χρονιά άρχισε να χρησιμοποιεί μπαστούνι για να περπατάει και να τραγουδάει καθιστός πάνω στη σκηνή.

Την τελευταία αυτή συναυλία των Genesis πήγε και την παρακολούθησε και ο Peter Gabriel.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook