Η τελευταία ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή – Δείτε τι είπε ο Χανιώτης πολιτικός

η-τελευταία-ομιλία-του-σταύρου-θεοδωρ-873684

«Η μεταπήδηση σε άλλη βάρκα ή σε άλλη μαούνα στο δικό μου αξιακό σύστημα ισοδυναμεί με προδοσία. Μασκαριλίκια στην δική μου διαδρομή δεν υπάρχουν»

Την πολιτική διαδρομή του Ποταμιού ανέδειξε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην τελευταία του ομιλία από το βήμα της Βουλής.

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του κόμματος επανέλαβε ότι δεν θα μετακινηθεί σε άλλο κόμμα, καθώς, όπως ανέφερε, «η μεταπήδηση σε άλλη βάρκα ή σε άλλη μαούνα στο δικό μου αξιακό σύστημα ισοδυναμεί με προδοσία. Μασκαριλίκια στην δική μου διαδρομή δεν υπάρχουν» ανέφερε.

Εκθέτοντας ενώπιον της Ολομέλειας το πολιτικό του απολογισμό, υποστήριξε ότι τα μεγαλύτερα λάθη του ήταν η επιδίωξη του να κάνει πολιτική χωρίς περιφερόμενους πολιτικούς και η αυταπάτη να δημιουργήσει ένα νέο κίνημα συνεργαζόμενο με τα παλιά κόμματα και δυνάμεις.

«Το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα» δήλωσε και υπενθύμισε ότι παρά κατάληξη του, το Ποτάμι ήταν ένα κίνημα μη επαγγελματιών πολιτικών που επέζησαν σε τρείς εκλογικές μάχες χωρίς ποτέ να συνθηκολογήσουν με τις γνωστές συντεχνίες.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε τα παραδοσιακά κόμματα ότι οι προτάσεις τους δεν γίνονται με βάση το συμφέρον της χώρας, αλλά με βάση το εκλογικό ισοζύγιο της στιγμής. «Το Ποτάμι δεν μετείχε σε αυτήν τη συνδιαλλαγή» τόνισε και υποστήριξε ότι το Ποτάμι γεννήθηκε από την κοινωνία για να πει ότι η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο». Πρόσθεσε «το Ποτάμι αγνοώντας το πολιτικό κόστος προσπάθησε να κρατήσει ότι ήταν χρήσιμο και να πετάξει ότι ήταν άχρηστο».

Κατεβαίνοντας από το βήμα χειροκροτήθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε σχολιάσει το γεγονός τονίζοντας ότι είναι ντροπή που κανένας βουλευτής του ΚΙΝΑΛ πλην ενός δεν ήταν στην αίθουσα όταν μιλούσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ώστε όπως είπε «να μην μας πιάσουν σε καμία φωτογραφία με τον αποδιοπομπαίο της αρχηγού τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook