Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ για την ανάγκη δημιουργίας Γυμνασίου στο ακριτικό νησί της Γαύδου

η-τε-χανίων-του-κκε-για-την-ανάγκη-δημιο-673311

Στην ανάγκη δημιουργίας Γυμνασίου στο ακριτικό νησί της Γαύδου αναφέρεται η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ.

Αναλυτικά:

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, έρχεται και πάλι στην επιφάνεια η λογική κόστους- οφέλους, που διαχρονικά επιλέγεται από όλες τις κυβερνήσεις, με τραγικές συνέπειες τόσο για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, όσο και για τους όρους διαβίωσης των λαϊκών οικογενειών.

Άλλο ένα γεγονός που προκαλεί το λαϊκό αίσθημα και αποδεικνύει αυτή τη συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων, είναι η έλλειψη γυμνασίου στη Γαύδο που οδηγεί στην υποχρεωτική μετακίνηση τριών μαθητών (2 μαθητές της Α Γυμνασίου και το μικρότερο αδερφάκι τους που θα φοιτήσει σε νηπιαγωγείο), την απομάκρυνσή τους από τον πατέρα τους και την ανατροπή συνολικά του οικογενειακού προγραμματισμού.

Η απάντηση του Υπουργείου φυσικά δε μας ρίχνει από τα σύννεφα. Επικαλείται πρακτικούς, οικονομικούς και παιδαγωγικούς τάχα λόγους, για να δικαιολογήσει, το ανέφικτο όπως ισχυρίζονται, της δημιουργίας Γυμνασιακού τμήματος στο νησί.

Το ζήτημα όμως της διαβίωσης στις παραμεθόριες περιοχές και στα ακριτικά νησιά δεν είναι καινούριο. Έχει τις ρίζες του στη χρόνια απαξίωσή τους, στην έλλειψη σύγχρονων υποδομών σε Παιδεία και Υγεία, μέσων μεταφοράς, στην δυσκολία νέων ζευγαριών να βρουν δουλειά, να δημιουργήσουν οικογένεια σε αυτές τις περιοχές.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν όρους για την ερήμωση των απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών και όχι για το «ζωντάνεμά» τους και την προσέλκυση νέων ζευγαριών που να μπορούν να οργανώσουν της ζωή τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον με καλυμμένο το σύνολο των αναγκών τους σε δουλειά, μόρφωση, υγεία.

Ας σταματήσει λοιπόν το Υπουργείο και η κυβέρνηση να κρύβονται πίσω από δικαιολογίες, που μάλιστα έχουν το θράσος να ντύνουν με παιδαγωγικό μανδύα, και να πάρουν άμεσα δραστικά μέτρα, καλύπτοντας τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους. Αλήθεια πόσο παιδαγωγικό είναι οι συγκεκριμένοι μαθητές, για την υπόλοιπη σχολική ζωή τους να βρίσκονται μακριά από τον πατέρα τους;

Η Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα της οικογένειας και συνολικά των κατοίκων της Γαύδου για δημιουργία Γυμνασίου στο νησί.

Κι επειδή η κυβέρνηση, εξαιτίας της εγκληματικής λογικής κόστους-οφέλους, δεν προχώρησε στις αναγκαίες ενέργειες για να φοιτήσουν τα παιδιά από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στον τόπο τους, την καλούμε από τώρα, έγκαιρα, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη δημιουργία Γυμνασίου από τον Σεπτέμβρη του 2023.

Με δεδομένη την επιστροφή της οικογένειας στο νησί της από την επόμενη χρονιά, μόνο για φέτος, με κρατική ευθύνη να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών της μητέρας και των παιδιών σε κατοικία, σίτιση, μετακίνηση τα σαββατοκύριακα για να βρίσκονται με τον πατέρα τους και αποζημίωση στη μητέρα που αναγκάζεται να αφήσει την εργασία της.

zarpanews.gr

One thought on “Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ για την ανάγκη δημιουργίας Γυμνασίου στο ακριτικό νησί της Γαύδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook