Η Ταξική Ενότητα Ξενοδοχοϋπαλλήλων για την εκλογή με ηλεκτρονικό τρόπο της εφορευτικής επιτροπής του σωματείου και την διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών

η-ταξική-ενότητα-ξενοδοχοϋπαλλήλων-γ-1094163

Κάλεσμα σε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους για μαζική παρουσία στο Εργατικό Κέντρο σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου από τις 10 π.μ μέχρι τις 6:00 μ.μ , ώστε να δώσουν το παρών στο Εργατικό Κέντρο ,να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας απευθύνει η Ταξική Ενότητα στο σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων.

Αναλυτικά αναφέρει:

Στις εκλογές ψηφίζουμε Ταξική Ενότητα για ένα σωματείο οργανωτή του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, με ζωντανές διαδικασίες!

Ψηφίζουμε με την φυσική μας παρουσία την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη από τις 10:00 π.μ μέχρι τις 6:00 μ.μ

Οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Χανίων καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου μας, να ψηφίσουν στις εκλογές με την φυσική τους παρουσία στο Εργατικό Κέντρο, δυναμώνοντας το σωματείο μας.

Δυστυχώς το απερχόμενο προεδρείο του Σωματείου μας, έχει προχωρήσει σε μεθοδεύσεις, ώστε η διαδικασία των εκλογών, να μην γίνει υπόθεση των ίδιων των συναδέλφων. Παρόλο που τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν συνάδελφοι μας, απορρίφθηκαν από το δικαστήριο με βάση το γράμμα του νόμου, το απερχόμενο προεδρείο Μπαμιάκη δεν απαντάει στην ουσία της ένστασης που κατέθεσαν οι συνάδελφοι.

Στις 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τρίτη εξ αναβολής Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας , ώστε να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών και να εκλέξει εφορευτική επιτροπή. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για την εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής , ψήφισαν 42 συνάδελφοι με την φυσική τους παρουσία. 28 ψήφους πήραν οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Κίνησης Ξενοδοχοϋπαλλήλων( Ψηφοδέλτιο Μπαμιάκη-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) και 14 οι εκπρόσωποι της Ταξικής ενότητας. Με βάση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το ψηφοδέλτιο του απερχόμενου προέδρου εξέλεξε 2 αντιπρόσωπους στην εφορευτική επιτροπή και το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας εξέλεξε 1 αντιπρόσωπο.

Όμως την άλλη μέρα, ως δια μαγείας το αποτέλεσμα άλλαξε, γιατί όπως επικαλέστηκε η ομάδα του προέδρου ψήφισαν ακόμα 50 μέλη ηλεκτρονικά, επιλέγοντας ΟΛΟΙ το ψηφοδέλτιο του Προέδρου. Έτσι η εφορευτική επιτροπή αποτελείται πλέον από 3/3 από το ψηφοδέλτιο του απερχόμενου Προέδρου.

Oι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας στο σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλούν όλους τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους με βάση τα ζητήματα που θέτουμε:

1) Το καταστατικό του σωματείου προβλέπει ότι η 3η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων προβλέπει ότι για να έχει απαρτία πρέπει να είναι παρών το 1/5 των ταμειακά εντάξει μελών του σωματείου. Ο ίδιος ο πρόεδρος ποτέ δεν ανακοίνωσε στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου πόσα είναι τα ταμειακά εντάξει μέλη ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία. Αναγκάστηκε να το κάνει μόνο ενώπιων του δικαστηρίου , όπου δήλωσε ότι τα ταμειακά εντάξει μέλη ανέρχονται σε 786. Το 1/5 του 786 κάνει 157 άτομα! Πώς λοιπόν είχε απαρτία η Γενική Συνέλευση λοιπόν όταν ψήφισαν 42 και συνολικά από την έναρξη της διαδικασίας πέρασαν γύρω στους 60 συναδέλφους; Το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς, είναι ότι ταμειακά εντάξει μέλη, ανεβοκατεβαίνουν κάθε φορά, ανάλογα τι βολεύει το απερχόμενο προεδρείο.

2) Το απερχόμενο Δ.Σ δεν δημοσίευσε ποτέ τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει το κάθε μέλος του Σωματείου ώστε να ψηφίσει ηλεκτρονικά για εφορευτική επιτροπή, ούτε ανακοινώθηκε ποτέ δημόσια ότι η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής θα διαρκέσει δύο μέρες, με την δεύτερη μέρα να πραγματοποιείται ηλεκτρονικά. Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος έστειλε επιλεκτικά email, χωρίς κανένας να έχει εξασφαλίσει ότι θα σταλθεί email σε όλα τα ταμειακά εντάξει μέλη του σωματείου. Το παραπάνω επιβεβαιώθηκε από πολλούς συναδέλφους αλλά και από την καταγγελία υποψηφίου με το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας , που το προεδρείο «ξέχασε» να του στείλει email, παρόλο που βεβαιωμένα το είχε.

Οι υποψήφιοι με την Ταξική Ενότητα το μόνο που απαιτούμε είναι να υπάρχουν ζωντανές και αδιάβλητες διαδικασίες, να μπορεί να ψηφίζει ο κάθε συνάδελφος χωρίς να ξέρει ο πρόεδρος ποιον συνδυασμό προτιμά! Θέλουμε ένα ζωντανό σωματείο, που να ενημερώνει όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους, να τους εντάσσει στην ζωή του σωματείου.

Αν το προεδρείο θεωρεί ζωντανό σωματείο και αδιάβλητες διαδικασίες, το πάτημα ενός κουμπιού πίσω από το πληκτρολόγιο, την διενέργεια των εκλογών από μια εταιρεία πληροφορικής στην Αθήνα, και ότι η ταυτοποίηση των ψηφοφόρων μπορεί να γίνεται μέσα από ένα εμαιλ , λυπούμαστε για λογαριασμό τους!

Οι μόνοι που πρέπει να απολογηθούν στους συναδέλφους, είναι το απερχόμενο προεδρείο, που υιοθετεί τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στο σωματείο, με βάση τον αντιδραστικό Νόμο Χατζηδάκη, που ανάμεσα στα άλλα νομιμοποιεί την δεκάωρη δουλειά, χτυπάει την Κυριακάτικη αργία σε μια σειρά κλάδους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους με την μαζική τους παρουσία στο Εργατικό Κέντρο σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου από τις 10 π.μ μέχρι τις 6:00 μ.μ , να δώσουν το παρών στο Εργατικό Κέντρο ,να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας , ώστε να έχουμε μια διοίκηση που θα εξασφαλίζει ένα δυνατό σωματείο, με ζωντανές διαδικασίες, οργανωτή του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, ασπίδα σε κάθε Ξενοδοχοϋπάλληλο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook