Η ταρίφα των Ελλήνων influencers – Πόσα κερδίζουν από ένα post

η-ταρίφα-των-ελλήνων-influencers-πόσα-κερδίζο-1288143

Η είδηση ότι ο ΣΔΟΕ ετοιμάζει έφοδο στα social media μετά από βάσιμες πληροφορίες ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στο Instagram γίνεται “πάρτι” με αδήλωτα εισοδήματα, φέρνει στην επικαιρότητα το επάγγελμα του influencer, του “επηρεαστή” της κοινής γνώμης ελληνικά ή καλύτερα του διάσημου ο οποίος αμείβεται αδρά για να διαφημίσει προϊόντα.

Είναι σε όλους γνωστό ότι σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα, ηθοποιοί, αθλητές, τηλεπαρουσιαστές, τραγουδιστές, προωθούν εμμέσως ή ευθέως προϊόντα και υπηρεσίες, φουσκώνοντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Στην Ελλάδα, σαφώς και οι αμοιβές δεν είναι της τάξης των εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων- δεν είναι δα και κάτι σαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο οι Έλληνες influencers, αλλά όλα δείχνουν ότι το… μεροκάματο βγαίνει.

Δεν μιλάμε φυσικά για κάποιους οι οποίοι διαφημίζουν προσωπικά δικά τους προϊόντα- δικές τους φίρμες ή επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά για εκείνους και κυρίως για εκείνες- στην Ελλάδα φαίνεται ότι αυτή η δουλειά είναι κυρίως γένους θηλυκού, που αναλαμβάνουν να μας πείσουν να γίνουμε “φίλοι” με σελίδες που πουλάνε κάθε είδους προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία ήδη έχουν διαφημίσει με αναρτήσεις οι ίδιοι.

Ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, καλλυντικά, παιδικά, παγωτά, παπούτσια, βιταμίνες, και ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους εικονίζονται σε αναρτήσεις των Ελλήνων influencers και λογικά δεν είναι όλες… αθώες- δεν έγιναν ας πούμε γιατί κάποιος ή κάποια γοητεύτηκε από ένα συνολάκι, από ένα ζευγάρι παπούτσια και αποφάσισε να το… αποθεώσει δημοσίως.

Πριν λίγες μέρες, είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση ότι η Ιωάννα Τούνη αμείβεται με 1.200 ευρώ συν ΦΠΑ για μία ανάρτηση.

Οι πληροφορίες λένε ότι ποσά από 1.200- 2.000 ευρώ θεωρούνται απολύτως λογικά στην αγορά των influencers που συγκεντρώνουν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες followers. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η τιμή ανεβαίνει έως και τις 5.000 ευρώ!

Οι top Έλληνες influencers

Η Ελένη Μενεγάκη, με 1.200.000 followers, προβάλει από τις αναρτήσεις της σχεδόν… τα πάντα: Βραχιόλια, καφέδες, αντιηλιακά, τρόφιμα, κολόνιες, καλλυντικά και ότι μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους. Είναι εξάλλου από τις πρώτες διδάξασες στη διαφήμιση μέσω της τηλεόρασης.

Ο Σάκης Τανιμανίδης, με 900.000 ακολούθους. Στις τελευταίες του αναρτήσεις βλέπουμε ένα αποσμητικό και μια φίρμα εμφιαλωμένου νερού.

Η Σίσυ Χρηστίδου με 867.000 followers, μας ενημερώνει για τα κριτσίνια που προτιμά και για κάποιο πολυκατάστημα.

Η Κατερίνα Καινούργιου, με 769.000 ακολούθους, η οποία δεν κρύβει τις προτιμήσεις της στα ρούχα και τα καλλυντικά.

Η ηθοποιός Βάσω Λασκαράκη- 702.000 ακόλουθοι, δείχνει ότι ενδιαφέρεται κυρίως για τα παιδικά και τα καλλυντικά.

Μια από τις πιο παλιές influencer, η Μαίρη Συνατσάκη, με 694.000 ακολούθους, δεν κρύβει την αγάπη της για συγκεκριμένα παγωτά.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, με 594.000 ακολούθους, αναρτά συνήθως εικόνες από την εκπομπή της. Σε κάποιες εμφανίζονται και προϊόντα, αλλά δεν είναι σαφές αν είναι δική της… πρωτοβουλία ή του καναλιού.

Η Βίκυ Καγιά, με 593.000 followers, όπως είναι φυσικό, έχει ενδιαφέρον για παπούτσια, ενώ παράλληλα προωθεί και τις δικές της βιταμίνες.

Η Χριστίνα Μπόμπα, με 589.000 ακολούθους, ως μητέρα διδύμων, δείχνει να ασχολείται με παιδικά αλλά και με τα καλλυντικά.

Η Ιλιάνα Παπαγεωργίου τέλος, μοντέλο και παρουσιάστρια, με 583.500 ακολούθους, ενδιαφέρεται με την κινητή τηλεφωνία, τα καλλυντικά μαλλιών και τα δημητριακά.

debater.gr 

One thought on “Η ταρίφα των Ελλήνων influencers – Πόσα κερδίζουν από ένα post

  1. Αυτή είναι η κατάντια της ελληνικής κοινωνίας.
    Τρεχάτε από πίσω σαν τα πρόβατα να μοιάσεται στα πρότυπα τύπου Μενεγάκη που σας σερβίρουν.
    Και μετά απορούμε για όλα τα άλλα που ζούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook