Η ταινία του Γαβρά για Τσίπρα – Βαρουφάκη στο Φεστιβάλ Βενετίας

η-ταινία-του-γαβρά-για-τσίπρα-βαρουφά-898416

«Τιμή για τον ελληνικό κινηματογράφο και τους δημιουργούς του επεφύλαξε η ανακοίνωση του προγράμματος του 76ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

To 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα έχει ελληνικό χρώμα, xάρις στον βετεράνο και πολυβραβευμένο Κώστα Γαβρά.

Η τελευταία ταινία του, «Ενήλικοι στο δωμάτιο», με θεματική το ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο Φεστιβάλ. Μέρος της γυρίστηκε στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων ηθοποιών.

Η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και αφορά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. «Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης κατά την έναρξη των γυρισμάτων.

Το «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» γυρίστηκε στις Βρυξέλλες, τη Ρίγα, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο.

Το 76o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα διεξαχθεί φέτος από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου.protothem.agr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook