Η συνήθεια που σε κάνει να φαίνεσαι 8 χρόνια μεγαλύτερη

η-συνήθεια-που-σε-κάνει-να-φαίνεσαι-8-χρ-607933

Ρυτίδες, λεπτές γραμμές, χαλάρωση της επιδερμίδας του προσώπου, αλλά και του λαιμού. Όλα αυτά είναι αποδεκτά. Γιατί όμως να τα αποκτήσετε πριν την ώρα τους;

Για κανέναν δεν είναι εύκολο να βλέπει τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο και στο σώμα του. Εξάλλου, η συνειδητοποίηση ότι είμαστε προκαθορισμένοι και προγραμματισμένοι κάθε χρόνο που περνά να γερνάμε και να χάνουμε τη λάμψη και τη φρεσκάδα της νεότητας, συνήθως, δεν είναι ταυτόχρονη με το χρόνο μέσα στον οποίο συντελείται η διαδικασία.

Οι περισσότερες γυναίκες δεν αφήνουν τη μοίρα και την επιδερμίδα τους στην τύχη. Εξού και η επένδυση σε κρέμες και προϊόντα περιποίησης που, μπορεί να μην αναστέλλουν εντελώς τη φθορά, αλλά -τουλάχιστον- κάνουν πιο ομαλή (και υποφερτή) τη συντέλεση της. Και, στην τελική, το να φροντίζεις τον εαυτό σου, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, μόνο θετικές επιδράσεις έχει στην ψυχολογία. Η περιποίηση με τα σωστά, για την επιδερμίδα μας, προϊόντα αυξάνει την αυτοπεποίθηση και κατ’ επέκταση τη λάμψη μας (μαζί πάνε αυτά!).

Παρόλα αυτά ο χρόνος μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολος αντίπαλος αν βάλουμε στην εξίσωση κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, η κακή διατροφή και η καθιστική ζωή. Ας σταθούμε λίγο στο τελευταίο.

Το ότι η καθιστική ζωή έναντι της ενασχόλησης με δραστηριότητες ή της γυμναστικής έχει αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία δεν είναι κάτι που το ακούτε πρώτη φορά. Αυτό που έφερε στο φως μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια είναι κάτι πολύ πιο χειροπιαστό.

Όσοι δεν γυμνάζονται και κάθονται γύρω στις 10 ώρες την ημέρα, έχουν σαν αποτέλεσμα τα κύτταρά τους να γερνούν πιο γρήγορα, υποστηρίζει η έρευνα.

«Η έρευνα μας βρήκε ότι τα κύτταρα μεγαλώνουν και γερνούν πιο γρήγορα με τον καθιστικό τρόπο ζωής. Εξάλλου, η χρονολογική ηλικία δεν συνάδει απαραίτητα με την βιολογική ηλικία μας», σχολίαζει ο Dr Aladdin Shadyab, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στη μελέτη. Πιο συγκεκριμένα, τα ευρήματα της έρευνας κάνουν λόγο για 8 χρόνια. Όσα δηλαδή μας στερεί, εμφανισιακά, η επιμονή να μη σηκωνόμαστε από την καρέκλα ή τον καναπέ μας.

Δεν είναι όμως όλα τόσο «μαύρα». Ο Dr Shadyab υποστηρίζει ότι μπορείτε να ανατρέψετε τη «ζημιά» (ναι, ακόμα κι αν έχει ήδη γίνει). Αρκούν 30 λεπτά άσκησης την ημέρα!

«Με αυτή τη μελέτη είδαμε ότι οι γυναίκες που καθόντουσαν πολλές ώρες την ημέρα, ακόμα και με 30 λεπτά άσκησης την ημέρα, κατάφεραν να επιμηκύνουν τα τελομερή των κυττάρων τους. Η άσκηση, στην πραγματικότητα, δεν πρέπει ποτέ να παύει από τη ζωή μας. Πρέπει να ξεκινάει όσο είμαστε νέοι και να συνεχίζεται μέχρι τα γεράματα-ακόμα κι αν είστε 80 χρονών».

Ξέρουμε ότι πολλές φορές το να καθίσετε μετά τη δουλειά είναι το μόνο που θέλετε ή έχετε τη δύναμη να κάνετε, αλλά μήπως το τίμημα είναι πολύ υψηλό; Βγείτε, γυμναστείτε, παίξτε με το παιδί σας, κάντε μασάζ στο σύντροφό σας, περπατήστε, δοκιμάστε νέα πράγματα μέχρι να βρείτε τι σας αναζωογονεί ακόμα και μετά από μια πολύ κουραστική ημέρα.

bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook