Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2022 | Video

η-συνέντευξη-τύπου-του-κυριάκου-μητσο-1523417

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται, αυτήν την ώρα, ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου και δίνει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, την οποία εγκαινίασε χθες (10/09).

Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2022

 

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δεχθεί πληθώρα ερωτήσεων για τη δέσμη 21 μέτρων, ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου (10/09).

Χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες (10/09) δήλωσε: «Το κλασικό ημερολόγιο γράφει ότι εισερχόμαστε στον τελευταίο χρόνο της πρώτης κυβερνητικής μας θητείας. Το «κοινωνικό» ημερολόγιο, ωστόσο, δηλώνει πως οι ανάγκες των πολιτών ξεπερνούν τις τετραετίες. Πολύ περισσότερο όταν ζητά να λυθούν και παθογένειες ριζωμένες επί δεκαετίες. Το δικό μας «πολιτικό» ημερολόγιο θέλει να βλέπει τη σημερινή εικόνα στο φως της Ελλάδας του 2030 γι’ αυτό και το σύνθημα «Το είπαμε, το κάναμε!» πρέπει να στρέψει, πια, τη δυναμική του προς το αύριο».

Ακόμα, ο ίδιος ενδεχομένως να τοποθετηθεί και για το αν προτίθεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, καθώς σε μια χθεσινή (10/09) αποστροφή του είπε ότι «όταν έρχεται καταιγίδα, χρειάζεται σταθερό τιμόνι και ικανός καπετάνιος χωρίς παράλληλες κουβέντες και παζάρια», προκαλώντας πολλά ερωτήματα.

Πάντως, αν η εν λόγω φράση του συνδέεται με αυτό το ζήτημα, τότε πιθανότατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – υπό το βάρος της «θερμής» πολιτικής ατζέντας και του ενταφιασμού κάθε πιθανότητας για μετεκλογική συνεργασία της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ λόγω της υπόθεσης της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη – αποφάσισε να αφήσει κατά μέρος τη στρατηγική της θεσμικότητας και, ως εκ τούτου, να επιδιώξει με μεγαλύτερες πιθανότητες μια αυτοδυναμία για το κόμμα του.Όσον αφορά στις υποκλοπές και, συγκεκριμένα, σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ του Σαββάτου (10/09), έκανε λόγο για ένα «επιχειρησιακό λάθος», επαναλαμβάνοντας τη γνωστή ρητορική του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook