Η στρατηγική των 3 βημάτων που ακολουθούν τα άτομα με υψηλό EQ και γίνονται ικανοί ηγέτες

η-στρατηγική-των-3-βημάτων-που-ακολουθο-1387616

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη είναι εξαιρετικοί leaders, κι αυτό δεν είναι τυχαίο

Λένε πως είναι προτιμότερο να προσπαθήσουμε και να αποτύχουμε, παρά να μείνουμε άπραγοι. Αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια. Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, όμως, γνωρίζουν κάτι εξίσου σημαντικό: Το να μην αποτύχουμε καθόλου, είναι ακόμη καλύτερο.

Όλα είναι θέμα αντίληψης. Η ιδέα της αποτυχίας είναι καθαρά υποκειμενική, και κανείς δεν είπε πως «το να μην αποτύχουμε» είναι απαραίτητα «το να πετύχουμε». Αυτό σημαίνει πως η προσπάθεια τελειώνει όταν εμείς το αποφασίσουμε και το αποτέλεσμά της εξαρτάται αποκλειστικά από τον τρόπο με τον οποίο εμείς θα το χειριστούμε.

Υπάρχει μία στρατηγική που χρησιμοποιούν όσοι έχουν υψηλό EQ και καταφέρνουν όχι απλώς να προχωρούν διαρκώς μπροστά, αλλά να γίνονται εξαιρετικοί leaders. Αποτελείται από 3 βήματα.

Βήμα 1: Αναγνωρίζουμε ότι το αντίθετο της αποτυχίας, δεν είναι πάντα η επιτυχία

Όσο κι αν απογοητευόμαστε, πρέπει να αντιμετωπίζουμε την απόρριψη σαν ένα μάθημα κι όχι σαν το τέλος του κόσμου. Το ότι χάσαμε μία ευκαιρία, δε σημαίνει ότι θα τα παρατήσουμε. Απλώς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να τα καταφέρουμε, χωρίς να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.

Βήμα 2: Επικοινωνία

Είναι σημαντικό να προσέχουμε τον τρόπο με τον οποίο μιλάμε στους άλλους. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε τα σφάλματά μας, να αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και να τελειώνουμε τις συζητήσεις με μία υπόσχεση πως στο μέλλον, θα είμαστε καλύτεροι.

Βήμα 3: Προσπαθούμε περισσότερο

Εδώ, προσπαθούμε να εκπληρώσουμε την υπόσχεση του δεύτερου βήματος. Αν επιλέξουμε να βελτιωθούμε, θα ξεκινήσουμε άμεσα. Δε θα κάνουμε διάλειμμα, δε θα το ξαναδούμε «από Δευτέρα». Όσο πιο γρήγορα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, τόσο πιο αποτελεσματικά θα αποδείξουμε τι αξίζουμε πραγματικά.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook