Η στιγμή που βυθίζεται η θαλαμηγός στη Μήλο – Παλεύουν με τα κύματα για να σωθούν | Photos + Video

η-στιγμή-που-βυθίζεται-η-θαλαμηγός-στη-1265995

Συγκλονιστικές είναι οι πρώτες εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης των ναυαγών θαλαμηγού μήκους 30 μέτρων, η οποία βυθίστηκε το πρωί της Πέμπτης 12 Αυγούστου 16 μίλια βορειοδυτικά της Μήλου μεταξύ Αντίμηλου και Φαλκονέρας.

Οι 17 επιβαίνοντες στη θαλαμηγό είναι Έλληνες μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τρία ανήλικα παιδιά και είναι όλοι καλά στην υγεία τους μετά την τεράστια από αέρος και θαλάσσης τεράστια κινητοποίηση που στήθηκε για την περισυλλογή τους.

Το πρώτο πλωτό μέσο το οποίο έφτασε στο σημείο του ναυαγίου ήταν το ταχύπλοο επιβατικό πλοίο Sea Jet 2. Κόβουν την ανάσα τα πλάνα της διάσωσης από το Sea Jet 2 με συνθήκες ανέμου εντάσεως πάνω από 5 μποφόρ.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο ιστότοπος parianostypos.gr, φαίνονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες των επιβαινόντων καθώς και στιγμιότυπα από την επιχείρηση διάσωσης.

Φωτογραφία: parianostypos.gr
Φωτογραφία: parianostypos.gr
Φωτογραφία: parianostypos.gr
Φωτογραφία: parianostypos.gr

Η ανακοίνωση του λιμενικού

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στην επιχείρηση συμμετείχαν 3 πλοία του λιμενικού, 2 παραπλέοντα πλοία και ένα ιδιωτικό σκάφος. Επίσης εναέρια υποστήριξη παρείχαν ένα ελικόπτερο της αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του λιμενικού.

Μήλος – Η επιχείρηση διάσωσης

Ο δήμαρχος Μανώλης Μικέλης μιλώντας στο ΣΚΑΪ δήλωσε: “Η θαλαμηγός έχει βουλιάξει. Σας το λέω με επιφύλαξη. Τα σκάφη προσεγγίζουν να σώσουν τους ανθρώπους.”Ενώ εκτίμησε ότι οι ανέμοι “είναι κοντά στα 7 μποφόρ“

Στην ΕΡΤ μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπ. Ναυτιλίας Νίκος Κοκκάλας τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα θαλαμηγό σκάφος 30 μέτρων και συμπλήρωσε ότι οι ίδιοι οι επιβάτες εξέπεμψαν σήμα κινδύνου και αναφέρει ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

 

debater.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook