Η Σίσσυ Δαμουλάκη περιγράφει πώς περνά τις ημέρες της καραντίνας

η-σίσσυ-δαμουλάκη-περιγράφει-πώς-περν-1029305

Σχολεία κλειστά από 10 Μαρτίου. Καταστήματα εστίασης κλειστά από 14 Μαρτίου. Εμπορικά καταστήματα κλειστά από 18 Μαρτίου. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 23 Μαρτίου. Η χώρα σε καραντίνα λόγω του φονικού κορονοϊού και συνεχίζουμε για το καλό όλων μας να “Μένουμε σπίτι” βρίσκοντας ο καθένας διαφορετικές διεξόδους και ασχολίες.

Κι επειδή τα μέτρα απαγόρευσης δεν κάνουν εξαιρέσεις, το zarpanews.gr απευθύνθηκε σε γνωστούς Χανιώτες και τους ζήτησε να περιγράψουν πώς περνούν την μέρα τους, ποια είναι τα συναισθήματα και οι ανησυχίες τους.

Σήμερα απαντά η Χανιώτισσα ηθοποιός Σίσσυ Δαμουλάκη:

Πώς βιώνεις αυτό τον αναγκαστικό εγκλεισμό; Απολαυστικά. Παίρνω και δίνω πολύ φροντίδα και αγάπη, και έχω χρόνο να ασχοληθώ με τον εαυτό μου και τον σύντροφο μου όσο ποτέ άλλοτε.

Πόσες μέρες είσαι στο σπίτι; Έχω χάσει το μέτρημα, είμαι από την επόμενη μέρα που ανακοινώθηκαν τα μέτρα, γιατί η ίδια μέρα με βρήκε σε εκδρομή στο Λουτρό.

Πόσο συχνά – για ποιο λόγο κυρίως βγαίνεις από το σπίτι;  Βγαίνω μόνο για να αγοράσω τρόφιμα, περίπου 2- 3 φορές την εβδομάδα. Με μία εξαίρεση μιας μέρας που πήγα σε μια ερημική παραλία να κολυμπήσω.

Τι γίνεται με τη δουλειά;  Δεν γνωρίζω ακόμα τις νέες συνθήκες εργασίας σε όλες τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες. Οι παραστάσεις θα συνεχίσουν αν όλα πάνε καλά, η περιοδεία που είχαμε σκοπό να κάνουμε δεν γνωρίζω ακόμα αν μπορεί να γίνει. Οι συνεδρίες ψυχοθεραπείας επίσης θα συνεχίσουν κανονικά. Στην πρωινή μου δουλειά που είναι σε κέντρο αισθητικής, από όσο γνωρίζω οι συνθήκες παραμένουν ίδιες. Στην απογευματινή μου δουλειά που είναι σε χώρο εστίασης, ενδεχομένως να γίνουν κάποιες αλλαγές, δεν γνωρίζω όμως ακόμα λεπτομέρειες.

Πώς περνάει μία μέρα σου στο σπίτι;  Ξεκινάω τη μέρα μου ετοιμάζοντας χυμό και πρωινό, μετά φτιάχνω καφεδάκι και διαβάζω το βιβλίο που έχω επιλέξει αυτή την περίοδο. Μετά είναι η ώρα του παιχνιδιού, κυρίως τάβλι ή σκάκι. Αν κερδίσω μαγειρεύει ο σύντροφός μου, αν χάσω μαγειρεύω εγώ. Συνήθως μαγειρεύει εκείνος (αστειεύομαι). Στη συνέχεια θα καθαρίσω/συμμαζέψω λιγάκι και θα βγω στην βεράντα να κάνω διαλογισμό, μετά (αν υπάρχει όρεξη) λίγη σωματική άσκηση και το βραδάκι λιώσιμο σε σειρές και ταινίες στον καναπέ.

Αγαπημένη ασχολία;  Το τάβλι. Το ‘χω ρίξει στο τάβλι. Αν ακούσετε για κανένα τουρνουά ενημερώστε με? Εκτός από αυτό όμως, αυτή τη περίοδο διαβάζω ένα βιβλίο που λέγεται «Ιστορίες για να ονειρεύεσαι.. Παιχνίδια για να μεγαλώνεις.. » και αφορά την εμψύχωση βιωματικών ομάδων προσωπικής ανάπτυξης. Έχω δει αμέτρητες ταινίες και σειρές, μία από όλες που με καθήλωσε(ταινία) ήταν η » Spring, summer, fall, winter and spring» από σειρές «Unorthodox», «La casa de papel», «Utopia», «Βίκινγκ» κ.α.

Τι βρήκες χρόνο να κάνεις που δεν προλάβαινες πριν;  Πριν είχα πολύ περιορισμένο χρόνο οπότε οι ταινίες, οι σειρές και το παιχνίδι δεν χωρούσαν στην μέρα μου ή τουλάχιστον σίγουρα όχι στη συχνότητα που υπάρχουν τώρα.

Ποια ασχολία σου, σού στέρησε η καραντίνα;  Το θέατρο. Η παράταση της παράστασης που συμμετείχα δεν ολοκληρώθηκε. Επίσης την παρέα με φίλους και την οικογένειά μου.

Ποια σχέδιά σου αναβάλει / καθυστερεί η καραντίνα;  Την περιοδεία της παράστασης όπως προανέφερα. Όμως σκέφτομαι αισιόδοξα.

Πιστεύεις ότι θα μάθουμε κάτι από αυτό ή θα το αφήσουμε πίσω μας σα να μη συνέβη τίποτα;  Τίποτα δεν πιστεύω ότι αφήνουμε πίσω μας σαν να μη συνέβη τίποτα. Όλα καταγράφονται στον «σκληρό» και μας επαναπροσδιορίζουν.

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σε έμαθε αυτή η περίοδος / τι συνειδητοποίησες;  Σιγουρεύτηκα για το πόσο σημαντική είναι για μένα η αγκαλιά. Επίσης συνειδητοποίησα πόσο βιαστικά, επιπόλαια, παρορμητικά έπραττα πολύ συχνά στη ζωή μου, δεν υπήρχε χρόνος να αναπνεύσει τίποτα, τώρα λοιπόν που μοιάζει σαν να σταμάτησε ο χρόνος, όλα τα απολαμβάνω περισσότερο. Νιώθω σαν να έτρωγα όλη μου τη ζωή λαίμαργα και στο πόδι και ξαφνικά έκατσα πρώτη φορά και μάσησα κάθε μπουκιά. Σαν πρώτη φορά να κατάλαβα τις γεύσεις και τα αρώματα.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα;  Θα ήθελα να πάρω τους φίλους μου αγκαλιά, να πάμε σε μια ωραία παραλία απ’ αυτές που έχουμε στην Κρήτη, να μείνουμε εκεί ως το βράδυ και να πίνουμε κούπες απ’ το ίδιο ποτήρι χωρίς γάντια και μάσκες.

Σκεφτόμενη την επόμενη μέρα, τι σε προβληματίζει / ανησυχεί περισσότερο; Ανησυχώ περισσότερο για ανθρώπους που γνωρίζω (ή και όχι) και αντιμετωπίζουν ήδη, πόσο μάλλον μετέπειτα, πρόβλημα βιοπορισμού. Επίσης με προβληματίζουν οι αλλαγές που θα επέλθουν στις κοινωνικές μας επαφές/δραστηριότητες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook