Η σιωπή του Σωτήρη Τσιόδρα

η-σιωπή-του-σωτήρη-τσιόδρα-1199684
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ενώ η πανδημία βρίσκεται σε δραματική έξαρση και η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία επιδεινώνεται, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και επομένως την ανταλλαγή ιδεών και το κλίμα συναίνεσης που θα συνέβαλαν στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συγκρότηση νέας Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) με επικεφαλής τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα από το Υπουργείο Υγείας.

Δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση, καμία εξήγηση του σκεπτικού επιλογής των μελών, δεν ζητήθηκαν προτάσεις αλλά η διαδικασία κρατήθηκε κλειστή σαν να πρόκειται για αμιγώς κυβερνητική υπόθεση.

Την ίδια ώρα καταγγέλλεται διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μη εποικοδομητική αντιπολίτευση, ενώ απορρίπονται όλες οι προτάσεις του χωρίς συζήτηση, πρωτίστως όσες αφορούν συναινετικές επιλογές.

Εντύπωση προκαλεί η σιωπή του Σ. Τσιόδρα απέναντι στην κυβερνητική υπεροψία.

-Μειώνονται οι δαπάνες για το ΕΣΥ με τον νέο προϋπολογισμό και ο καθηγητής δεν παρεμβαίνει.

-Υπουργοί διασπείρουν επικίνδυνες απόψεις (πχ οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί που δεν μεταδίδουν του Α. Σκέρτσου) και ο καθηγητής παραμένει ατάραχος.

-Αποφασίζονται μέτρα ερήμην της επιτροπής και μετά άλλα μέτρα πάλι ερήμην της επιτροπής και ο καθηγητής παρακολουθεί απαθώς το παιχνίδι των καθυστερήσεων και των παλινωδιών.

-Ο πρωθυπουργός μεταθέτει την ευθύνη για την αποτυχία του προγράμματος εμβολιασμών στην αξιωματική αντιπολίτευση και ο Σ. Τσιόδρας δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για να φτιαχτεί ένα εθνικό μέτωπο πέρα από κομματικούς εγωισμούς και ανταγωνισμούς.

Συνεργάζεται αρμονικά με τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη για τη συγκρότηση της νέας επιτροπής και προσφέρει το όνομά του ως άλλοθι αξιοπιστίας σε μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι δεν σέβεται ούτε την επιτροπή ούτε τους ασθενείς.

Κανείς δεν αμφισβητεί την πρόθεσή του να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον αλλά ισχύει και στην περίπτωσή του ότι μεγάλα λάθη μπορεί να γίνουν με τις καλύτερες προθέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook