Η σεξιστική ανάρτηση του Τσιτσιπά για γυναίκες-παρκάρισμα-πιάτα προκάλεσε σάλο | Photos

η-σεξιστική-ανάρτηση-του-τσιτσιπά-για-891693

Έντονες -και δικαιολογημένες- αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τελευταία, σεξιστική ανάρτηση του Έλληνα τενίστα στο Twitter – Την απέσυρε, αλλά οι συζητήσεις δεν έχουν κοπάσει

Ένα αποτυχημένο «αστείο» έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Twitter, με αποτέλεσμα -λίγη ώρα μετά- να το διαγράψει.

Σε ένα πρωινό του «τιτίβισμα», λοιπόν, ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής του τένις έγραψε για όσες γυναίκες δυσκολεύονται να παρκάρουν.

«Άραγε, όσες παρκάρουν χάλια να έχουν άπλυτα πιάτα;».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αναρίθμητοι χρήστες να αντιδράσουν αρνητικά – απολύτως δικαιολογημένα, αφού η σκέψη του δεν είχε κανέναν ειρμό.

Λίγο αργότερα, το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης αποφάσισε να αποσύρει την επίμαχη ανάρτηση την οποία, όμως, αρκετοί είχαν προλάβει να αποθηκεύσουν σε screenshot.

Τα μηνύματα στα social media που σχολιάζουν το ποστ του Τσιτσιπά είναι πολλά, ενώ ο ίδιος -προς το παρόν- δεν έχει τοποθετηθεί επί τούτου.

Και είναι κάτι τέτοιες στιγμές που μπορείς να σκεφθείς πόσο εύκολο είναι να σε προσκυνούν για το ταλέντο και τις αθλητικές επιδόσεις σου και την ίδια στιγμή να σε «αποκαθηλώσουν», με αποκλειστικά δική σου υπαιτιότητα, αφού έχεις αναπαράξει ένα σεξιστικό κλισέ.

Το χειρότερο όλων είναι ότι κάποιοι έσπευσαν όχι απλώς να τον υπερασπιστούν, αλλά να δηλώσουν πως ο Τσιτσιπάς έχει δίκιο επί του θέματος. Το οποίο σημαίνει πως ο σεξισμός, δυστυχώς, έχει πολύ βαθιές βάσεις στην κοινωνία μας.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook