Η “συγνώμη” του πατέρα του 27χρονου δολοφόνου: “Από εδώ και στο εξής, εμείς πεθαίνουμε ψυχικά και ηθικά κάθε μέρα”

Σε δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης της πόλης προέβη ο πατέρας του 27χρονου Γιάννη Παρασκάκη, πάτερ Απόστολος με την οποία εκτός της “συγνώμης” που απευθύνει στους συγγενείς της δολοφονημένης από τον γιο του Susan Eaton, ζητά συγχώρεσει και από όλους τους συντοπίτες του, την ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη.

Μάλιστα, μέσα στο κείμενο του ο πατέρας του κατηγορουμένου, κάνει και μια παράκληση ώστε η σύζυγος και τα παιδιά του γιου του να τύχουν του σεβασμού του κόσμου αυτές τις δύσκολες ώρες, όπως λέει:

Διαβάστε την αναλυτική δήλωση του πατέρα:

“Ως άνθρωπος και ιερωμένος και συμπλέοντας απόλυτα με το κοινό αίσθημα, είμαι συγκλονισμένος για τον αποτρόπαιο και ειδεχθή τρόπο με τον οποίο ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του. Ακόμα περισσότερο όταν ο δράστης του εγκλήματος αυτού είναι το ίδιο μου το παιδί. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια, το σύζυγο και τα παιδιά, της άτυχης Αμερικανίδας Σούζαν Ίτον. Εύχομαι ο Θεός να τους δίνει δύναμη και παρηγοριά. Όσο ζω θα προσεύχομαι στον Μεγαλοδύναμο για την ανάπαυση της ψυχής της.

Από την άλλη ως πατέρας, δεν μπορώ αυτές τις δύσκολες ώρες να μην είμαι δίπλα στο παιδί μου, έστω και αν διέπραξε ένα τόσο σοβαρό αδίκημα. Ζητώ ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ από την οικογένειά της άτυχης γυναίκας, από τους συγχωριανούς μου, τους συντοπίτες μου, από την ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη. Τον λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη.  Ένα μεμονωμένο περιστατικό πάντως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τους φιλήσυχους, φιλότιμους και φιλόξενους κατοίκους ενός τόπου, ενός λαού, ενός Έθνους.

Και μία θερμή παράκληση. Για ό,τι συνέβη καμία ευθύνη δεν φέρουν η σύζυγος και τα ανήλικα τέκνα του δράστη. Παρακαλώ πολύ αυτές τις ώρες να σεβαστείτε και τον δικό μας πόνο.

Άλλωστε όπως και η οικογένεια της αδικοχαμένης Σούζαν έτσι και εμείς από εδώ και στο εξής θα πεθαίνουμε ψυχικά και ηθικά κάθε μέρα”.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ