Η «αμήχανη στιγμή» που ο Άδωνις δεν είδε συνωστισμό στις παραλίες, αλλά «διαφήμιση για τον τουρισμό» | Photos

η-αμήχανη-στιγμή-που-ο-άδωνις-δεν-είδ-1042976

Για το άνοιγμα των παραλιών και των καταστημάτων μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο στις παράλιες ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, γιατί περάσαμε την εικόνα ότι άνοιξαν οι παράλιες μας και μάλιστα με τάξη». Βέβαια ο υπουργός δεν είδε ούτε… συνωστισμό ούτε εικόνες ο ένας λουόμενος πάνω στον άλλο κυρίως σε μη οργανωμένες παραλίες των μεγάλων αστικών κέτρων.

Κι όμως λίγες ώρες νωρίτερα, η ΕΛΑΣ είχε σπεύσει να ασχοληθεί με έναν άλλον… συνωστισμό, στην πλατεία Καλλιθέας στην Θεσσαλονίκη, όπου πάλι ειδαμε να εκτυλίσσονται παρόμοιες σκηνές όπως στην Αγία Παρασκευή και στην Κυψέλη.

Τελικά στην κυβέρνηση πού και πότε βλέπουν κίνδυνο και συνωστισμό, είναι ένα εύλογο ερώτημα…

Ο Αδ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και σχετικά με το θέμα της απαγόρευσης ποτού και μουσικής στις παραλίες σημειώνοντας πως με το άνοιγμα των παραλιών δεν θα πηγαίναμε κατευθείαν σε πλήρη απελευθέρωση, έπρεπε πρώτα να ελέγξουμε ότι τηρούνται οι κανόνες.

Όσον αφορά τα καταστήματα εστίασης που πρόκειται να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, 25/5, ο υπουργός είπε ότι το σχέδιο που εκπόνησε το υπουργείο Ανάπτυξης προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις για τα καταστήματα που έχουν πληγεί.

Συγκεκριμένα, ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για τα  καταστήματα που είναι περίκλειστα και δεν έχουν παράθυρα για να αερίζονται ώστε να χρησιμοποιούν τον εσωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με τα μέτρα που τέθηκαν, τα καταστήματα εστίασης έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν, το λιγότερο το 80% της παλιάς τους δυναμικότητας. Σε πολλές περιπτώσεις με την παραχώρηση του δημοσίου δρόμου θα έχουν πολύ πάνω από το 110%, έως και 160%, της προηγούμενης δυναμικότητάς τους.

Μείωση ενοικίου

Δεν θα συνεχιστεί η μείωση ενοικίου στο 60%, είπε ο υπουργός. Ανέφερε, ότι  «μόνο στις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή θα συνεχιστεί η μείωση του ενοικίου κατά 40%».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι καταστήματα εστίασης στην πλειοψηφία τους θα ανοίξουν  στις 25 Μαΐου και η όλη δουλειά της κυβέρνησης τώρα είναι να πάρει μπρος ο Τουρισμός.

Πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και μέχρι να αρχίσουν να έχουν πάλι πελάτες και να πάρει μπρος ο τουρισμός πρόκειται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Επίσης, όπως είπε ο υπουργός τα δικαιολογητικά για τα πακέτα στήριξης έχουν μειωθεί.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν θα ξαναέχουμε lockdown στο μέλλον, καθώς είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πηγαίνουμε καλά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook