Η προβολή της ταινίας «Η επόμενη μέρα, 10 χρόνια ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στα Χανιά» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

η-προβολή-της-ταινίας-η-επόμενη-μέρα-10-1304745

Το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε συνεργασία με τη Νέα Τηλεόραση, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στις 24 Οκτωβρίου 2021 παρουσίασε ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Η επόμενη μέρα, 10 χρόνια ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στα Χανιά».

Η συγκεκριμένη ταινία είχε ως βασικό στόχο του να αναδείξει την προσπάθεια των ανθρώπων που έγινε στο πλαίσιο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Χανίων την τελευταία δεκαετία. Στηριχτήκαμε σε αποσπάσματα συνεντεύξεων μελών και αποφοίτων του προγράμματος του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και κρατούμενων στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, οι οποίοι συμμετέχουν στις ομάδες Συμβουλευτικής του προγράμματος.

Οι αφηγήσεις των μελών μπορούν να αποτυπώσουν με το καλύτερο τρόπο τις δυσκολίες της που υπάρχουν στο δρόμο της απεξάρτησης αλλά και τη δύναμη του ατόμου να αναθεωρήσει παγιωμένες αξίες και συμπεριφορές του ακολουθώντας αυτό το δρόμο.

Μετά το πέρας της προβολής της ταινίας πραγματοποιήθηκε σύντομη συζήτηση με ορισμένους από τους συντελεστές. Αναφέρθηκε ο σκοπός της ταινίας, συζητήθηκαν οι δυσκολίες γύρω από την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και του μοντάζ όπως επίσης απαντήθηκαν προβληματισμοί.

«Ευχαριστούμε θερμά το Γιώργο Κονταξάκη, διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Χανίων για τη στήριξη του στο έργο που επιτελεί το Πολυδύναμο Κέντρο Χανίων. Στο εγχείρημά μας αυτό αρωγοί ήταν οι εθελοντές που μας υποστηρίζουν και αποδεικνύουν έμπρακτα την αναγνώριση της προσφοράς του Πολυδύναμου Κέντρου Χανίων στην κοινωνία των Χανίων.

Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε τον Κώστα Χαιρεκάκη και όλο το συνεργείο της Νέας Τηλεόρασης για την υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων. Την Κωνσταντίνα Μανίκα για τη μουσική επιμέλεια της ταινίας μικρού μήκους. Επίσης, ευχαριστούμε τον Λεωνίδα Μανωλικάκη για την αμέριστη βοήθεια του τόσο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων όσο και κατά τη διάρκεια επεξεργασίας (μοντάζ) της ταινίας μικρού μήκους. Τέλος, να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη και τους απόφοιτους του προγράμματος που κατέθεσαν τα βιώματα και τις εμπειρίες τους.» ανέφερε το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης.

Τέλος, χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Μανωλικάκης ανέφερε «Η αλήθεια δεν μοντάρεται» για να περιγράψει τις δυσκολίες αποτύπωσης των βιωμάτων των συμμετεχόντων, σε μία ταινία μικρού μήκους. Το «Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5035309 είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook