Η πρώτη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη μετά την εκλογή του – Τι είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Βουλή, τις θέσεις του και τη στρατιωτική του θητεία | Video

η-πρώτη-συνέντευξη-του-στέφανου-κασσε-1771139

Τα χαρτιά του άνοιξε μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζοντας πως μέσα στη δική του σκέψη δεν υπάρχει η διάσπαση του κόμματος.

Αποκάλυψε πως θα γίνει συνεδρίαση για να αποφασιστεί αν θα γίνει το Νοέμβριο το συνέδριο του κόμματος. Δήλωσε, παράλληλα, υπηρέτης του κόμματος και ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για τον πολίτη, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

Μιλώντας στο STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα ο κ. Κασσελάκης έστρεψε τα πυρά του στην κυβέρνηση για τις καταστροφές που βλέπουμε τονίζοντας πως «πρόκειται για μία μεγάλη διοικητική ανεπάρκεια και στην αυτοδιοίκηση και στην κυβέρνηση».

«Δεν είναι άτυχος ο Βόλος», σχολίασε με νόημα πριν προσθέσει:«Είναι το κράτος που δεν έχει προστατεύσει τον πολίτη του».

«Δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη όπως θα έπρεπε», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης και εξήγησε πως «Υπάρχει μπέρδεμα μεταξύ των φορέων. Πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρο ποιος λογοδοτεί που».

Ζήτησε ουσιαστικά «Καλύτερο οργανόγραμμα, καλύτερη απορρόφηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μπορούν να γίνουν τα έργα. Ποιος από την κεντρική κυβέρνηση επέβλεψε την αποπεράτωση των έργων».

Αποκάλυψε πως η σκέψη του είναι με τους πλημμυροπαθείς και τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στον Βόλο.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός τόνισε πως «Καλά θα έκανε ο πρωθυπουργός με τον εκσυγχρονισμό του κράτους ή το μοντερνισμό του κράτους».

«Δεν είναι πρόβλημα που είμαι εκτός Βουλής»

Ερωτηθείς αν είναι πρόβλημα ότι ο ίδιος αν και πρόεδρος του κόμματος είναι εκτός Βουλής τόνισε: «Όχι δεν είναι πρόβλημα. Διότι αν ήταν πρόβλημα θα ήταν σαν να λέμε ότι οι μόνοι που θα έπρεπε να έχουν τα εχέγγυα να είναι ηγέτες μίας παράταξης είναι όσοι είναι μέσα στη Βουλή. Προφανώς υπάρχει ταλέντο σε όλη τη χώρα, σε όλους τους Έλληνες και ο λαός έχει το δικαίωμα να έχει τη δικιά του κρίση. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του κόμματος με επέλεξε να ηγηθώ μίας νέας παράταξης από τα μέλη για τα μέλη.

Όπως μπορεί να έχετε δει τις τελευταίες ημέρες εργάζομαι από το γραφείο του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή το οποίο είναι το γραφείο μου. Συνεργάζομαι άρτια με τον κ. Φάμελλο και μάλιστα μπορώ να σας πω ότι είναι και μία ανακούφιση για μένα ότι υπάρχει ο κ. Φάμελλος μέσα στη Βουλή. Διότι είναι τόσο μεγάλο το έργο που πρέπει να γίνει».

«Έχω ξεκάθαρες θέσεις»

Σε σχέση με την κριτική πως δεν έχει πολιτικές θέσεις: «Η υποψηφιότητά μου άρχισε από τις θέσεις μου. Έβαλα θέσεις ξεκάθαρες. Όχι μόνο για το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας και το στράτευμα αλλά και για τη Δικαιοσύνη, τα Πανεπιστήμια, για τα νοσοκομεία. Για πάρα πολλά ζητήματα».

«Από τις ιδέες μου και τις θέσεις μου είναι που προέκυψε η υποψηφιότητά μου», συμπλήρωσε.

Γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ – «Το στοίχημα της απλής αναλογικής δεν πέτυχε»

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε ανέφερε: «Είναι πολλοί οι λόγοι που ένα κόμμα έχασε τη μισή του δύναμη. Στην ουσία. Από τότε που ήταν κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο ένας λόγος. Σίγουρα το στοίχημα της απλής αναλογικής δεν πέτυχε. Αυτός είναι ο κύριος λόγος. Όχι δεν πιστεύω (στην απλή αναλογική). Αυτό έχει αποδειχθεί. Πιστεύω στην αυτοδύναμη σύγχρονη Αριστερά. Και πιστεύω ότι μόνο με ένα πολύ μεγάλο λαϊκό μήνυμα μέσω ψήφου, δηλαδή λαϊκή ετυμηγορία θα μπορέσει η χώρα να δει τις μεγάλες τομές που χρειάζεται ενάντια στους μηχανισμούς των συμφερόντων που δυστυχώς διώχνουν πάρα πολλούς Έλληνες στο εξωτερικό».

Στέλνοντας ξεκάθαρο εσωκομματικό μήνυμα τόνισε: «Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει όχι μόνο να είναι ενωμένη αλλά θα πρέπει να μεγεθυνθεί. Διότι η Αριστερά δεν πρέπει να φοβάται την κανονικότητα. Δεν είναι κανονικότητα αυτό το οποίο ζούμε στο Βόλο. Στις ανισότητες εντός της Αττικής. Στην οικονομία μας με τις ελάχιστες απολαβές που έχουν οι μισθωτοί που ζούνε για να δουλεύουν».

Τόνισε, επίσης, πως πρέπει να είμαστε όλοι νηφάλιοι.

«Είμαστε στην πολιτική για τον πολίτη. Είμαι ανοιχτός σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλώ να έρθουν μαζί ώστε να γίνουμε κυβέρνηση», είπε.

Υποστήριξε πως «το κόμμα είναι για τον πολίτη, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Είμαι ο υπηρέτης του κόμματος».

Για τη στρατιωτική θητεία του είπε: «Εννοείται πως θα πάω στρατό και είναι τιμή μου, τιμή μου να επιστρέφω στην πατρίδα και να την υπηρετώ. Θα πάω σύντομα, εφόσον συνεδριάσουν τα όργανα και μπουν τα πράγματα σε σειρά, έχω άψογη συνεργασία με τον κ. Φάμελλο, δεν θα επιλέξω εγώ τη μονάδα αλλά θα ήθελα σε ακριτικό νησί ή την παραμεθόριο, στην αρχή της χώρα μας. Όπου πάμε για την Ελλάδα αγωνιζόμαστε, είμαι ενθουσιασμένος για τη θητεία, είναι συγκινητικό να είμαι στη χώρα μου και να προσφέρω όπως μπορώ».

Για τη στρατιωτική θητεία του είπε: «Εννοείται πως θα πάω στρατό και είναι τιμή μου, τιμή μου να επιστρέφω στην πατρίδα και να την υπηρετώ. Θα πάω σύντομα, εφόσον συνεδριάσουν τα όργανα και μπουν τα πράγματα σε σειρά, έχω άψογη συνεργασία με τον κ. Φάμελλο, δεν θα επιλέξω εγώ τη μονάδα αλλά θα ήθελα σε ακριτικό νησί ή την παραμεθόριο, στην αρχή της χώρα μας. Όπου πάμε για την Ελλάδα αγωνιζόμαστε, είμαι ενθουσιασμένος για τη θητεία, είναι συγκινητικό να είμαι στη χώρα μου και να προσφέρω όπως μπορώ».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook