Η πρώτη πιλότος χωρίς χέρια – Συγκλονίζει η δύναμη ψυχής | Video

η-πρώτη-πιλότος-χωρίς-χέρια-συγκλονί-867227

Έγινε η πρώτη πιλότος χωρίς χέρια και έμαθε να πιλοτάρει το αεροπλάνο με τα πόδια της. Η απίθανη ιστορία της Jessica Cox μας αφήνει εμβρόντητους. Γεννήθηκε χωρίς χέρια καθώς μία σπάνια πάθηση δεν «της επέτρεψε» να αναπτύξει άνω άκρα κατά την κύηση.

Έμαθε να χρησιμοποιεί τα πόδια της για να κάνει τα πάντα. Να παίζει πιάνο, να οδηγεί αυτοκίνητο. Έγινε διπλωματούχος καταδύσεων ενώ πήρε ακόμα και μαύρη ζώνη στο τάε κβο ντο.

Κι εκεί που κάποιος θα πίστευε πως τα έμαθε όλα, η 36χρονη πια κοπέλα κατάφερε άλλο ένα σπουδαίο επίτευγμα: να λάβει πιστοποιημένο δίπλωμα πιλότου μονοκινητήριου αεροσκάφους.

Μιλώντας στο CNN η Jessica Cox δήλωσε πως ελπίζει να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους με αναπηρίες δείχνοντάς τους ότι μπορούν να πετύχουν το οτιδήποτε.

«Η μαμά μου είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη, αλλά όταν γεννήθηκα οι γονείς μου έπαθαν ένα τεράστιο σοκ, καθώς ο γιατρός τους είπε πως «το παιδί σας δεν έχει χέρια»».

Οι γιατροί δεν κατάφεραν ποτέ να επιβεβαιώσουν ποια πάθηση επέφερε αυτό το αποτέλεσμα πιθανολογώντας όμως ότι η Jessica Cox γεννήθηκε με το σύνδρομο αμελίας, μία σπάνια πάθηση όπου ένα ή περισσότερα άκρα δεν σχηματίζονται (όταν δεν σχηματίζονται και τα τέσσερα άκρα ονομάζεται σύνδρομο τετρα-αμελίας).

«Από μικρή ηλικία ήθελα πάρα πολύ να είμαι φυσιολογική. Μου έλεγαν τόσο συχνά ότι δεν μπορούσα να κάνω αυτό ή το άλλο ή ότι είχα μειονέκτημα. Έφερα διαρκώς βαρέως τη λέξη “μειονέκτημα”».

Αν και έμαθε να χρησιμοποιεί προσθετικά χέρια η Jessica Cox δήλωσε πως δεν της άρεσε να τα χρησιμοποιεί και προτιμούσε να χρησιμοποιεί τα πόδια της. Ως προς τη «στροφή» της στα αεροπλάνα είπε πως τα φοβόταν πάρα πολύ μέχρι που ο πιλότος ενός μικρού αεροπλάνου την κάλεσε στο πιλοτήριο.

«Υπήρχαν δύο χειριστήρια. Ο πιλότος άφησε το δικό του και μου επέτρεψε να αναλάβω την πτήση. Ακόμα κι αν κάτι είναι τρομακτικό, είναι πολύ σημαντικό να το αντιμετωπίζεις».

Αποφάσισε πως ήθελε να εξασκηθεί και να γίνει πιλότος αφότου πήρε πτυχίο ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα το 2005.

«Υπήρχαν πολλές ανησυχίες, πολλές ερωτήσεις και αμφισβητήσεις ως προς το αν αυτό που επιχειρούσα ήταν εφικτό».

Σε μία ανάρτησή της στο Instagram τον Μάρτιο, η Jessica Cox ανακοίνωσε πως απέκτησε και επίσημα το δίπλωμα.

Πηγή: airnews.gr / με πληροφορίες από CNN

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook