Η πρώτη φορά που υπογράφει ως Δήμαρχος Χανίων ο Παναγιώτης Σημανδηράκης

η-πρώτη-φορά-που-υπογράφει-ως-δήμαρχος-850490

Την πρώτη του υπογραφή ως Δήμαρχος Χανίων έβαλε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης στην πρόσκληση για την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής.

Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα και θα έχει μία καινοτομία, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει σε ανοιχτό χώρο.

Τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση εξηγεί με μήνυμά του ο νέος Δήμαρχος Χανίων:

«Την Δευτέρα 26 Αυγούστου θα τελεστεί η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χανίων στις 19:00 στην πλατεία Κατεχάκη στο παλιό λιμάνι. Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Οι διαδικασίες του Δήμου Χανίων αφορούν τους πολίτες και για το λόγο αυτό, πρέπει να είναι ανοιχτές σε όλους.

Στην κατεύθυνση που χαράξαμε προεκλογικά, για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου και την διασύνδεση του Πολιτισμού με την Παιδεία, η ορκωμοσία θα διεξαχθεί στο παλιό λιμάνι, ανάμεσα σε κτήρια υψηλού συμβολισμού για τον τόπο μας, το Μεγάλο Αρσενάλι (Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου) και το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» χώροι που στεγάζουν τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια νέα αντίληψη που θέτει σε προτεραιότητα τα ζητήματα του δημόσιου χώρου, της διαφύλαξης και ανάδειξης του μοναδικού ιστορικού και αρχιτεκτονικού πλούτου των Χανίων, δίνοντας ξεχωριστή βαρύτητα στις Τέχνες και τον Πολιτισμό και τη διασύνδεσή τους με την Παιδεία. Επίσης, εκφράζει ένα νέο πρότυπο αυτοδιοίκησης με εξωστρέφεια και διαδικασίες ανοιχτές στους πολίτες.

Σας περιμένουμε!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook