Η προοδευτική διακυβέρνηση τράκαρε με βυτιοφόρο…

η-προοδευτική-διακυβέρνηση-τράκαρε-μ-1450367

Η φράση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, από το βήμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ότι το “βυτιοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ” μάζεψε τον “απόπατο” του κόμματος του, “τα ποντίκια” που έφυγαν όταν “τελείωσε το τυρί” έγινε viral. Αναμενόμενο. Το αντιΣΥΡΙΖΑ σύστημα καραδοκεί για να βρει τροφή που δυναμώνει την προπαγάνδα του.

Κατά τον Απ. Κακλαμάνη, η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο υπουργός της “Διαύγειας” Γιάννης Ραγκούσης, για παράδειγμα, είναι σκουπίδια που κατέληξαν σε μια πολιτική χωματερή.

Η εμπάθεια είναι προφανής και δεν χρειάζεται σχολιασμό. Ούτε ο τυφλός φανατισμός έχει νόημα να απαντηθεί με επιχειρήματα. Έχει σημασία όμως να σημειωθεί η εχθροπάθεια που ναρκοθετεί το δρόμο προς μια προοδευτική διακυβέρνηση, ειδικά επειδή δεν εκδηλώνεται από τους πολιτικούς αντιπάλους, δηλαδή από τη Δεξιά, αλλά από ένα κόμμα του προοδευτικού χώρου.

Οι ύβρεις του Απ. Κακλαμάνη προσβάλλουν όλους τους ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ επιλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και μετά. Δίνουν επιχειρήματα σε όσους εντός του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ενισχύουν τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του Ν. Ανδρουλάκη που επίσης επιτέθηκε στους “γενίτσαρους”. (Άραγε είχε κατά νου τον Μ. Χρυσοχοΐδη ή μόνο τον Χρ. Σπίρτζη;)

Το βέβαιο είναι ότι μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο δρόμος προς την προοδευτική διακυβέρνηση είναι ακόμη πιο δύσβατος. Και θα χρειαστεί πολύ ισχυρή βούληση από τις ηγεσίες για να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων όταν έρθει η ώρα.

tvxs.gr

One thought on “Η προοδευτική διακυβέρνηση τράκαρε με βυτιοφόρο…

  1. Τελικά δεν έμαθαν το μάθημά τους. Πάλι στο 4% θα καταλήξουν αν συγκυβερνήσουν με τη ΝΔ. Και μην νομίζετε, τόσα χρόνια που τα έτρωγαν και έπαιρναν απανωτά δανεικά και αγύριστα, με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση του πρώτου ή το χειρότερο όπως πίστευαν, του δεύτερου κόμματος, φανερώνει το πόσο ίδιοι ήταν και είναι με τη ΝΔ. Γι’ αυτούς ισχύει το «όλοι ίδιοι είμαστε» το σλόγκαν που προσπαθούσε το αντισύριζα μπλοκ να περάσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook