Η Πολωνία τελευταία στάση πριν από Ντόχα για τον Χανιώτη Χρήστο Φραντζεσκάκη

Σε έναν από τους τελευταίους του αγώνες, πριν από τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Ντόχας, ο Χανιώτης πρωταθλητής της σφυροβόλος, Χρήστος Φραντζεσκάκης, θα δώσει το Σάββατο 14/9 το παρών σε μίτινγκ στο Χόρζοβ της Πολωνίας.

Ο πρωταθλητής του χανιώτικου συλλόγου “ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος” και ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια της νέας γενιάς αθλητών, που ήδη έχει πετύχει όσα είχε προγραμματίσει τη φετινή χρονιά έχει την ευκαιρία στο μίτινγκ που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Καμίλα Σκολιμόφσκα, να γεμίσει εικόνες και εμπειρίες πριν από το παγκόσμιο ραντεβού του Κατάρ.

“Μετά το Πανευρωπαϊκό του Μπόρος στη Σουηδία η σκέψη ήταν να αγωνιστεί στο Βαλκανικό, προκειμένου να ανέβει θέσεις στο ranking της IAAF και μαζί με αυτό ήρθε και η σπουδαία επίδοση. Η προετοιμασία από εκεί και πέρα πήγε συντηρητικά. Τόσο στον αγώνα της Πολωνίας, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα αγωνιστεί για να αποκτήσει εμπειρία δεν αποσκοπούμε στο αποτέλεσμα. Είναι νέος αθλητής και έχει μπροστά του τα χρόνια να διεκδικήσει διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις”, είπε ο προπονητής του Κωστής Παπαμαρκάκης.

Ο Φραντζεσκάκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με το εκπληκτικό 84,22 μ., που εκτός από πανελλήνιο ρεκόρ είναι και η δεύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ20 (δείτε ΕΔΩ). Ο νεαρός αθλητής ξεδίπλωσε τις ικανότητες του και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, όπου με τη σφύρα των Ανδρών σημείωσε 76,67 μ. και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (δείτε ΕΔΩ) που θα γίνει στη Ντόχα.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ