Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα ξεκινήσει τις νόμιμες πωλήσεις κάνναβης… για φιλανθρωπικούς λόγους

η-πολιτεία-της-νέας-υόρκης-θα-ξεκινήσε-1594120

Η Νέα Υόρκη θα ξεκινήσει τις νόμιμες πωλήσεις μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς στις 29 Δεκεμβρίου, δήλωσε την Τετάρτη (21/12) η κυβερνήτης Kathy Hochul.

Η Housing Works, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη που διαχειρίζεται μια αλυσίδα καταστημάτων μεταχειρισμένων ειδών, θα ξεκινήσει τις πωλήσεις σε ένα φαρμακείο στο Μανχάταν. Όλα τα έσοδα θα πηγαίνουν σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Η φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία παρέχει υπηρεσίες σε άτομα που ήταν σε σωφρονιστικά ιδρύματα και ζουν με HIV, αποτελεί μία από τους τριανταέξι οργανισμούς που έλαβαν τις πρώτες άδειες λιανικής πώλησης του απαγορευμένου φυτού.

Οι άδειες μοιράστηκαν σε άτομα που έχουν καταδικαστεί για πώληση κάνναβης και σε οργανώσεις που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετώπισαν προβλήματα στο παρελθόν, μετά την υπερβολική χρήση μαριχουάνας. Η Νέα Υόρκη έδωσε επίσης άδειες σε 280 αγρότες για να καλλιεργήσουν κάνναβη.

Η πολιτεία ψήφισε νομοθεσία πριν από δύο χρόνια που αποποινικοποίησε την μαριχουάνα, και κατέστησε νόμιμη την κατανάλωση κάνναβης από ιδιώτες. Επιπλέον επέτρεψε στους πολίτες της Νέας Υόρκης να αγοράζουν μικρές ποσότητες. Ωστόσο, χρειάστηκαν μήνες για να διαμορφωθούν οι κανονισμοί και να χορηγηθούν οι άδειες, γεγονός που οδήγησε στον πολλαπλασιασμό των παράνομων καταστημάτων που εμφανίστηκαν σε όλη την πολιτεία.

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook