Η πόλη των χαμένων… μαγαζιών – Δεκάδες κενά καταστήματα παντού στα Χανιά | Photos

η-πόλη-των-χαμένων-μαγαζιών-δεκάδες-1120821

Περπατήστε στα Χανιά και θα το δείτε μόνοι σας: Δεκάδες επαγγελματικοί χώροι παραμένουν κενοί, στα εμπορικότερα, κεντρικότερα, γνωστότερα σημεία της πόλης. Θα έλεγε κανείς, αφού είναι τόσο κεντρικά και εμπορικά, θα είναι και πολύ ακριβά τα ενοίκια. Είτε είναι όμως, είτε όχι, στην εποχή του κορονοϊού γίνεται εμφανές πως πολλοί επιχειρηματίες δεν μπόρεσαν άλλο και έκλεισαν, ή μεταφέρθηκαν αλλού, αφήνοντας εικόνα πόλης-φαντάσματος σε περιοχές των Χανίων.

Το zarpanews.gr έκανε μια βόλτα μόνο στο κέντρο των Χανίων. Σε μια πολύ μικρή στην πραγματικότητα περιοχή, την κεντρικότερη βέβαια στην πόλη, βρήκαμε τουλάχιστον 62 επαγγελματικούς χώρους ξενοίκιαστους ή μη χρησιμοποιούμενους.

Εντός αυτής της περιοχής έχουν βγει όλες οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω.

Ξεκινώντας από την οδό Περίδου και σε ένα τμήμα της Γρηγορίου Ε’, τα άδεια μαγαζιά δίνουν και παίρνουν:

Συνεχίζοντας πίσω από το Δημαρχείο Χανίων, στην Υψηλαντών, εντυπωσιακή εικόνα εγκατάλειψης με τρία μαγαζιά κολλητά και κλειστά:Στους πλαϊνούς δρόμους στην πλευρά του Δημαρχείου, στη Μυλωνογιάννη και την Καραϊσκάκη, δεν λείπουν τα άδεια καταστήματα:
Γνωστό «νεκροταφείό» καταστημάτων και η Κ. Σφακιανάκη, όπου φαίνεται ότι επιβιώνουν μόνο κουρεία. Τα υπόλοιπα, δεν…

Δεν εννοεί 1η Σεπτεμβρίου 2020. Είναι από την 1η Σεπτεμβρίου του 2017.

Συνεχίζοντας, βγαίνουμε στην Κυδωνίας ακριβώς στην Πλατεία 1866 και βλέπουμε τρεις άδειους χώρους στη σειρά, ενώ και στη Ζυμβρακάκηδων υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις. Επιστρέφοντας, κατεβαίνουμε τη Μυλωνογιάννη και φτάνουμε Χατζημιχάλη Γιάνναρη και μετά Σκαλίδη. Αν και λίγα, αλλά κι εδώ υπάρχουν κλειστά μαγαζιά.

Η συνέχεια, στην Παλιά Πόλη. Στην οδό Μουσούρων υπάρχει ένα κλειστό κατάστημα, αλλά στην Ποτιέ, την Καραολή Δημηρίου, τη Χρυσάνθου Επισκόπου και την Τσουδερών, μπόλικα…

Βγαίνοντας στην Ανδρέα Παπανδρέου, δεν σταματάμε να συναντούμε το χαρακτηριστικό «Ενοικιάζεται».

Στρίβουμε στην οδό Χιωτάκη και πάμε προς τη Τζανακάκη:
Η έκταση της οικονομικής δυσπραγίας γίνεται ακόμα πιο εμφανής σε μικρότερους δρόμους της πόλης, όπως στη Βολουδάκηδων, τη Σφακίων και αλλού. Αν προσθέσει κανείς στην εξίσωση το γεγονός ότι σε πολλά μαγαζιά που λειτουργούν ακόμα, πελατεία σχεδόν δεν υπήρχε, (το φωτορεπορτάζ έγινε πρωί Παρασκευής), αλλά και το ότι «πιάσαμε» μια πολύ μικρή περιοχή, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα Δικαστήρια, η Κισσάμου, η Βενιζέλου, οι οδοί Μπότσαρη και Γογονή και όλοι οι ενδιάμεσοι μικρότεροι δρόμοι, είναι σαφές ότι η τα 62 κλειστά καταστήματα στην πραγματικότητα είναι πολλά περισσότερα. Πιθανόν σε δύο-τρεις μήνες, όπως άλλωστε έχουν προειδοποιήσει οι έμποροι, η κατάσταση να φτάσει στη… φυσική και τραγική της ολοκλήρωση.

Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες από διάφορους δρόμους των Χανίων:

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

4 thoughts on “Η πόλη των χαμένων… μαγαζιών – Δεκάδες κενά καταστήματα παντού στα Χανιά | Photos

  1. Αυτό είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο φίλε μου…Αφού οι αγορές γίνονται όλο και περισσότερο στο ίντερνετ,πιο φτηνά και απλα

  2. σε καποια μαγαζια το νοικι ειναι 4-5.000 ευρω. βαλε τα αλλα εξοδα θες 250+ ευρω την ημερα με το καλημερα. Ποσο τζιρο πρεπει να κανεις για να σου μεινει και κατι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook