Η πόλη που επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας στις… γάτες – Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό

Οι αρχές στην πόλη Walldorf της νοτιοδυτικής Γερμανίας διέταξαν ορισμένους ιδιοκτήτες γατών να κρατήσουν τα κατοικίδιά τους σε εσωτερικούς χώρους μέχρι το τέλος Αυγούστου, για να προστατεύσουν ένα σπάνιο πτηνό κατά την περίοδο αναπαραγωγής του.

Αντιδράσεις

Το διάταγμα αποσκοπεί στη διάσωση του κορυδαλλού, ο οποίος φτιάχνει τη φωλιά του στο έδαφος και επομένως αποτελεί εύκολη λεία για τους αιλουροειδείς κυνηγούς. Ο πληθυσμός του πουλιού στη Δυτική Ευρώπη έχει μειωθεί απότομα τις τελευταίες δεκαετίες. Οι αρχές του Walldorf έγραψαν ότι «μεταξύ άλλων η επιβίωση του είδους εξαρτάται από κάθε νεοσσό».

Το διάταγμα, το οποίο ισχύει για όλες τις γάτες στο νότιο τμήμα της πόλης και θα επαναληφθεί για τα επόμενα τρία χρόνια, φέρεται να έχει προκαλέσει νιαουρίσματα αγωνίας από τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.

Η περιφερειακή εφημερίδα Rhein-Neckar-Zeitung ανέφερε την Τετάρτη ότι ο επικεφαλής της τοπικής φιλοζωικής ένωσης σχεδιάζει να λάβει νομικά μέτρα για να προσβάλει το διάταγμα.

«Παρακαλείστε να παραμείνετε ήρεμοι», τον ανέφερε η εφημερίδα. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε αυτό το δυσανάλογο μέτρο».

ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ