Η πιο τσιγκούνα εκατομμυριούχος: Τρώει… γατοτροφή και δεν αγοράζει τίποτα καινούριο | Video

η-πιο-τσιγκούνα-εκατομμυριούχος-τρώε-1171799

Tσιγκουνιά ή απλά τρέλα; Ιδού η απορία για την περίπτωση της Έιμι Ελίζαμπεθ, μιας αμερικανίδας πολυεκατομμυριούχου, με περιουσία που ξεπερνά τα 4,5 εκατ. ευρώ, η οποία ωστόσο έχει… τη δική της αντίληψη γύρω από την ιδέα της αποταμίευσης.

Η Είμι Ελίζαμπεθ ας πούμε έχει ορίσει αυστηρά το μηνιαίο της προσωπικό budget να κυμαίνεται πάνω – κάτω στα 800 ευρώ.

«Κρατώ τον θερμοσίφωνα κλειστό εκτός από τα 22 λεπτά που απαιτούνται ώστε να ζεσταθεί το νερό για να κάνω ντους, οπότε το ανάβω κάθε πρωί όταν ξυπνάω», εξομολογείται η ίδια, δίνοντας συμβουλές στους σπάταλους του κόσμου.

Μόνο από αυτό, η Έιμι υπολογίζει ότι βάζει στην άκρη περίπου 65 ευρώ τον μήνα.

Η ίδια επίσης αποταμιεύει περίπου 165.000 ευρώ τον χρόνο καθώς δεν αγοράζει ποτέ τίποτα καινούριο, ενώ μεταξύ άλλων χρησιμοποιεί το ίδιο σφουγγάρι για τα πιάτα μέχρι να σαπίσει, αλλά και το ίδιο μαχαίρι το όποιο δεν πλένει για να μη χαλάει νερό.

Η πιο… ιδιαίτερη ωστόσο συνήθειά της αφορά στη διατροφή της.

Η Είμι Ελίζαμπεθ δηλώνει περήφανα πως απολαμβάνει να τρώει μια απλή και οικονομική γατοτροφή.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προκαλούν οι επιλογές της, όπως η αντικατάσταση της πρωτεΐνης από το κοτόπουλο ή το ψάρι με συσκευασίες τροφών για ζωάκια συντροφιάς, η Έιμι λέει ότι δεν την απασχολεί η άποψη των άλλων και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ότι κάνει οικονομία.

«Ξέρω ότι οι άνθρωποι ενοχλούνται αλλά δε με νοιάζει. Αν δεν καταλαβαίνετε ότι εξοικονομώ χρήματα, δεν ξέρω πώς να σας το εξηγήσω».

Η Έιμι Ελίζαμπεθ πιστεύει ότι κατέχει όλα τα μυστικά της συσσώρευσης κεφαλαίου και έχει συγγράψει σχετικό εγχειρίδιο, με τον εύγλωττο τίτλο «Poverty Sucks» (δηλαδή «Η φτώχεια είναι χάλια») και τον επεξηγηματικό υπότιτλο «Πώς να γίνεις αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος».

Fun Fact: Tο σπίτι στο οποίο ζει ήταν του πρώην άντρα της, ο οποίος μάλιστα της το καθαρίζει κάθε μήνα δωρεάν!

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook