Η πιο φανατική βιβλιοφάγος στον κόσμο: Διαβάζει περίπου 200 βιβλία τον μήνα

η-πιο-φανατική-βιβλιοφάγος-στον-κόσμο-1271049

Υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα βιβλίο στη ζωή τους και άλλοι που τα καταβροχθίζουν. Σύμφωνα με μια αμερικανική, τουλάχιστον, μελέτη, διαβάζουμε κατά μέσο όρο ένα βιβλίο το μήνα. Υπάρχει ωστόσο μια Σκοτσέζα που φαίνεται να σπάει όλα τα ρεκόρ καθώς εκτιμάται ότι διαβάζει 150-200 βιβλία το μήνα.

Ο λόγος για την 78χρονη Madylene J. Wilson, φανατική αναγνώστρια από παιδί. Με εκείνα που δεν της αρέσουν, ωστόσο, είναι ανελέητη: Τα εγκαταλείπει χωρίς να τα ολοκληρώσει, με συνοπτικές διαδικασίες. Μια βιβλιοθηκάριος λέει ότι κάθε φορά που επισκέπτεται τη βιβλιοθήκη στην οποία εργάζεται, δανείζεται γύρω στα 40 βιβλία. Μάλιστα αν θέλει να ξεπεράσει το όριο δανεισμού, των 50 βιβλίων ανά άτομο, δεν διστάζει να το κάνει, χρησιμοποιώντας και την κάρτα της κόρης της.

Η επίσκεψη στη βιβλιοθήκη αποτελεί μια από τις αγαπημένες ρουτίνες της βιβλιοφάγου. Τι έκανε όμως στη διάρκεια του lockdown, όταν ήταν κλειστή; Είχε συνεννοηθεί με τους υπαλλήλους της ώστε να επιλέγει συγκεκριμένους τίτλους, τους οποίους στη συνέχεια παραλάμβανε από την είσοδο. Είναι άλλωστε, ξεκάθαρα, η πιο πιστή θαμώνας της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook